Gündem Engin Polat ile Dilan Polat neden ayrı cezaevinde? Avukatları şüphelendirdi

Engin Polat ile Dilan Polat neden ayrı cezaevinde? Avukatları şüphelendirdi

17.11.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilan-Engin Polat çifti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Engin Polat ile Dilan Polat bir kez daha ayrı düştü! Soruşturmayı yürüten savcı, tutuklu Engin Polat ile baba Sezgin Polat'ı Çorlu cezaevine gönderdi. Peki neden Çorlu cezaevi? İşte o kritik sorunun cevabına Kanal D Haber ulaştı.

Dilan Polat ile Engin Polat'ın ayrı cezaevlerine yerleştirilmesinin nedeni ortaya çıktı. Engin Polat ile Dilan Polat'ın aynı cezaevinde iken avukat görüşmelerinde haberleşme ortamı bulmaları onların farklı cezaevlerine yerleştirilmesine neden oldu. Tutuklu yargılanan Polat ailesi Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Ancak soruşturmayı yürüten savcı yeni bir karara imza atarak çifti farklı cezaevlerine gönderdi. O kararın esas sebebinin avukat görüşmelerinden duyulan rahatsızlık olduğu ortaya çıktı. Avukatların görüş esnasında taraflar arasında gidip gelmesi her şeyi ortaya çıkardı ve ayrı cezaevlerine gönderilmesi kararı alındı. Engin Polat'ın kardeşi Alper Kürşat Polat Kocaeli'ne Dilan Polat'ın kardeşi de Tekirdağ Cezaevi'ne nakledildi.

Haberin Devamı



NE YAŞANMIŞTI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Engin Polat ile Dilan Polat neden ayrı cezaevinde Avukatları şüphelendirdi

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.