Gündem ‘Eniştem bir şey sıktı, her şey duman oldu’

‘Eniştem bir şey sıktı, her şey duman oldu’

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 3 yaşındaki Y.K’nın yüzüne asit atarak yakan Cihan Araçman’ın 24.5 yıl hapsinin istendiği dava görülmeye başlandı. Y.K’nın annesi I.G., “Oğlumun durumuna kelimeler bulamıyorum. Tedavi görüyor. ‘Beni öldürün, başka çocuk alın’ diye bağırıyordu” dedi

‘Eniştem bir şey sıktı, her şey  duman oldu’

İstanbul Ataşehir’deki ünlü bir lokantada 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle Cihan Araçman hakkında, “Çocuğu tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme” ve “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma” suçlarından 24.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Haberin Devamı

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Cihan Araçman, mağdur Y.K.’nın annesi I.G., babası C.K., diğer mağdur çocukların aileleri ve taraf avukatları katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu.

‘Şaka’ yapacakmış!

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Cihan Araçman, “Eşimin önerisiyle bu restoranı tercih ettik. Olay günü restorana gittiğimizde eşim çocukları çocuk oyun alanına bıraktı. Yemek esnasında eşim bana mesaj attı ve yemeklerden memnun olmadığını söyledi. Ben de yemeklere bakmak için giderken oyun salonunu gördüm. O sırada gidip oğluma baktım. Oyun salonuna girerken 3 bakıcı vardı. Çocuklarımız oynuyordu. İyi olduklarını gördüğümde dönüp yerime oturacakken bakıcıların yüz boyadığını gördüm. Tesadüfen o an montumda plastik boya kutusu içinde bulunan boyayı fark ettim. Eğlenmek ve şaka yapmak için boya kutusunu çıkardım. Kutuyu sıkmamla birlikte boya olarak bildiğim şey fışkırdı, yüzüne geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Maddenin sanığın cebinde olduğunu söylemesi üzerine Üye hakim, “Onun cebinde olmasından rahatsızlık duymadın mı, çok ciddi zararlar vermiş çocuğa. Sülfrik asit olduğu iddia ediliyor” diye sordu. Araçman, “Üzerinde kahverengi boya yazıyordu. Kontrol etmedim” dedi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, “Çocuğa şaka yapacaksan neden hemen odadan çıktın, hemen sıkıp gittin? Neden benzin istasyonuna uğradın” diye sordu. Araçman ise, “Elim yanıyordu, yanık acısını diş macunu geçirir diye alıp sürdüm” dedi.

‘Krize giriyordu’

Duruşmada söz verilen Y.K’nın annesi I.G. ise, “Sanığın beyanını ilk kez dinliyorum. Cebinde neden boya kutusu taşıdığını merak ediyorum. Boya sıktıktan sonra neden gidersiniz? 2 gözünü kaybettiği söylendiğinde neden olayı bize anlatmamıştır? Oğlum hastayken odasına girip “Naber koçum” nasıl diyebilir?” dedi.

Oğlunun tedavisinin hala devam ettiğini söyleyen anne G., “Biz evimizde ‘Cihan’ adı geçen şarkılar bile dinletmiyoruz. Bu yaşta insanlardan korkmasını istemiyoruz. Oğlumun eniştesinden neden çekindiğini her zaman merak ediyorduk. Pedagogların da söylediği ‘Eniştesiyle yalnız bırakmayın’ demek olmuştu. Nasıl bir nefrettir o kadar çocuğun bulunduğu salonda o cebinde bulunduğu maddeyi atıp hiçbir şey olmamış gibi yemeğe dönmüştür. Evde kullanılan boyayı bir çocuğa sıkmazsınız diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kelimeler bulamıyorum oğlumun durumuna. Tedavi görüyor. 7 hafta yüzü gözü dikişlerle hastanede kaldı. ‘Beni öldürün başka bir çocuk alın’ diye bağırıyordu. 3.5 yaşında ama 30 yaşında bir çocuk gibi. ‘Eniştem bana bir şey sıktı, her şey duman oldu’ dedi. Hamurla eniştesini yapıyor yanına çakmak koyuyor ‘Eniştem beni yakar’ diyor.

Her eniştesini gördüğünde ağlama krizine giriyordu. Oğlumun can güvenliğinden ciddi şekilde endişelerim var. Başladığı işi bitirip bitirmeyeceğinden emin değilim” dedi.

‘Samimiyetine inanmıyorum’

Çocuğun eniştesini her gördüğünde krize girdiğine yönelik iddia üzerine üye hakim, anneye, “Eniştesini görünce ağlıyormuş. Niye görüşmeye gittiniz, görüşmeseydiniz, çocuğunuzdan daha mı önemli” diye sordu. Anne ise, “Biz ailecek görüşüyorduk. Benim oğlum sakallı insanlardan da korkuyordu. Biz hep iyi düşündük ama yalnız da bırakmadık. Bu da bizim günahımız” dedi. Baba C.K. ise, “Samimiyetine inanmıyorum. Çocuğuma karşı kıskançlığı olduğunu düşünüyordum. İlk fırsatta yaptı. Olayı kurgulamış. Kendisiyle herhangi bir husumetimiz olmamıştı. Ama iyi dostum da değildi. Şikayetçiyim” diye konuştu.