Gündem Epilasyon faciası!

Epilasyon faciası!

09.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen Ş.K., 10 seanslık epilasyon sırasında yandı. Ş.K., güzellik merkezi hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtı.

Epilasyon faciası

Diyarbakır’da bir kamu kuruluşunda çalışan 28 yaşındaki Ş.K., vücudundaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için bir güzellik salonuna gitti. Ş.K.’dan 10 seansta istenmeyen tüylerden kurtulabileceği söylenerek, karşılığında 700 lira alındı. Düzenli olarak epilasyon seanslarına giren Ş.K.’ya lazer yöntemi uygulandı. Yapılan 5 seans sonunda sırt bölgesi, göğüs ve kollarında acı duyan Ş.K., durumu merkezinin uzmanlarına bildirdi. Şikâyetini bildirmesine rağmen aynı dozda lazer uygulanan mağdura, hissettiği acının normal olduğu ve bir süre sonra geçeceği söylendi.

Onur kırıcı bir muamele
Vücudundaki yanmanın dayanılmayacak seviyeye gelmesi üzerine Ş.K., Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’ne başvurdu. Ş.K.’nın epilasyon yapılan bölgelerinde 2’inci derece yanık oluştuğu tespit edildi. Yapılan tedaviden sonra Ş.K., polise giderek epilasyon merkezi hakkında şikâyette bulundu. Vücudundaki yanık nedeniyle giysilerini bile yalnız giyemediğini belirten Ş.K., arkadaşları tarafından olay fark edildiğinde onur kırıcı muamele ve şakalara maruz kaldığını söyledi.
Diyarbakır 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde epilasyon işlemini yapan S.Ö. hakkında ‘Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak’ iddiasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mağdur Ş.K., açtığı tazminat davasında epilasyondan sonra vücudundaki yanıkları gösteren fotoğrafları da delil olarak dava dosyasına koydu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ş.K.’nın vücudunun yüzde 18 olarak hesaplanan ikinci derecede yandığı belirtildi. İfadesi alınan epilasyon merkezinin güzellik uzmanı S.Ö., “Olay günü müşterimiz bana hiçbir şikâyetini söylemedi” dedi. Mağdur Ş.K., aynı zamanda haksız fiile uğradığı gerekçesiyle epilasyon merkezi hakkında da 10 bin lira manevi tazminat davası açtı.