Gündem Erciyes’te çifte kaza: 11 ÖLÜ

Erciyes’te çifte kaza: 11 ÖLÜ

22.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Niğde Üniversitesi öğrencilerini hafta sonu için geldikleri Erciyes’ten geri götüren midibüs freni patlayınca yol kenarındaki direğe çarptı. Arkadan gelen başka bir midibüste yaralılar ve sağlık ekiplerinin arasına daldı. Bilanço çok ağır oldu: 11 ölü, 31 yaralı

Erciyes’te çifte kaza: 11 ÖLÜ

Türkiye dün hafta sonu tatilini Kayseri’deki Erciyes Dağı tesislerinde geçirmek isteyen üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün dönüş yolunda yaptığı kazayla sarsıldı. Frenleri bozulunca şoförün elektrik direğine çarparak durdurduğu midibüse yine öğrencilerin bulunduğu diğer midibüs çarptı. Her iki kazada 9’u öğrenci 11 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı.
Kayseri’ye gelerek Erciyes Dağı’na çıkan Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki midibüsün akşam saatlerinde dönüşe geçti.
İddiaya göre, balatalarının ısınması nedeniyle fren sistemi bozulan midibüsün sürücüsü Durmuş Ozan, frenlerin bozulduğunu anlayınca, içinde 35 kişinin bulunduğu aracı Hacılar ilçesi Mezarlık mevkisinde elektrik direğine çarparak durdurdu.

Can pazarı
Kaza nedeniyle olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ettiği sırada ise yine Niğde’den gelen öğrencileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki diğer midibüs yaralı öğrencilere ve ambulans sürücüsü İbrahim Soytaş’a çarptı.
Kazada ilk bilgilere göre 9’u öğrenci 11 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 31 kişi de yaralandı. Kazada ölenlerden 6’sının kimliği belirlendi. Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun, Coşkun Coşkun, Alpay Bahadır Utar, Celal Coşkun, Melike Velioğlu, Çiğdem Gürbüzoğlu’nun hayatını kaybettiği öğrenilirken 112 ambulans sürücüsü ve acil teknisyeni İbrahim Soytaş, midibüs sürücüsü Durmuş Ozan, Enes Dalkıran ve Mahmut Müjde’nin de ağır yaralı olduğu belirtildi.
Olay yerine giden Kayseri Valisi Orhan Düzgün, freni tutmayan aracın iki yıldır fenni muayenesinin de yapılmadığını belirtti. Aracın zorunlu olmasına rağmen kar lastiği takmadığı da belirlendi. Düzgün, kazanın muhtemelen fren patlaması nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “Aracın son iki yıldır fenni muayenesinin yapılmadığını ve taşıma belgesinin olmadığını trafik ekiplerimiz tespit ettiler. Şehirlerarası yolcu taşıma şartlarına uymayan bir midibüs. 26 yaralının üçü ağır ama doktorlarımız gerekli dikkati ve özeni göstererek, onları tedavi etmek için gayret gösteriyorlar” dedi.

Organizasyonlu değil
Kazanın duyulmasının ardından Kayseri’ye gelen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür da Kayseri gezisinin üniversitenin bir organizasyonu olmadığını söyledi. Rektör Görür, ağırlığını Ulukışla Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin oluşturduğu grubun ayrı midibüslerle Kayseri’ye gelerek kent merkezini gezdiğini, daha sonra da Erciyes kayak merkezine çıktıklarını belirtti.
Kazanın dönüş yolunda olduğunu kaydeden Rektör Görür, çok üzgün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Erciyes’te çifte kaza: 11 ÖLÜ

Son fotoğraf
Kazada ölen 21 yaşındaki Tuğba Çanlı’nın, üniversiteden mezun olduğu ve arkadaşlarının ısrarıyla geziye katıldığı ortaya çıktı. Genç kızdan geriye gündüz saatlerinde Erciyes Dağı’nda çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı.