Gündem Erdoğan ile Veliaht Prens Selman görüştü! İşte masadaki konular...

Erdoğan ile Veliaht Prens Selman görüştü! İşte masadaki konular...

08.04.2024 - 22:35 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ile Veliaht Prens Selman görüştü İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bir an önce sonlandırılması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararının uygulanması için daha fazla gayret ortaya koyarak İslam dünyasının sonuç alıcı biçimde birliktelik sergilemesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Veliaht Prens’in Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ENDONEZYA CUMHURBAŞKANI SUBİANTO İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya seçilmiş Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Görüşmede, Türkiye ile Endonezya ikili ilişkileri ve küresel gelişmeler ele alındı. Seçim zaferinden ötürü Subianto'yu tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde de Türkiye-Endonezya arasındaki köklü ilişkilerin daha da gelişeceğine; iki ülkenin savunma sanayi, askeri, ticari, finansal temaslar başta olmak üzere her alanda iş birliklerinin karşılıklı güven ve ülkelerin menfaatleri çerçevesinde ilerletileceğine dair beklentisini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin davası ve İslam alemini ilgilendiren tüm konularda Endonezya ile güç birliğine devam etmenin önemli olduğunu, iki ülke arasında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısının en uygun zamanda yapılması gerektiğini söyledi" denildi. Erdoğan görüşmede, Subianto'nun Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

Haberin Devamı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yapılan paylaşımda, "Görüşmede, Türkiye ve Endonezya ilişkilerinin seyri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, ülkede gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin Endonezya halkı için hayırlara vesile olması dileğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Widodo'yla iki ülke ilişkilerinin seyri konusunda yakalanan ivmenin halefi Subianto'yla da sürmesini beklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin davası başta olmak üzere, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu küresel meydan okumalarla mücadele konusunda gayretlerin artırılması gerektiğini söyledi" denildi. Erdoğan görüşmede, Widodo'nun Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.