Gündem Eren Erdem’e 4 yıl 2 ay hapis

Eren Erdem’e 4 yıl 2 ay hapis

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Eren Erdem’e 4 yıl 2 ay hapis

FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpas sürecinde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 5’i firari 11 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Erdem, “Kendimi ihraç fazlası kot pantolon gibi hissediyorum. Siz tahliye ettiniz. Üst mahkeme tutukladı. Sizin elinizde kaldım. Gizli tanık Beyaz TV’ye çıkarak ‘çikolata kutularıyla gazeteye CD geliyordu. Yusuf diye biri getiriyordu’ diyor. İlk celse savcı Yusuf kim diye sorduğunda ‘bilmiyorum’ demişti. Yusuf’un gerekçelendirilmesi ve somutlaştırılması lazım. Kim bu Yusuf?” dedi.

Haberin Devamı

Erdem, “Beni tahliye ettiğiniz akşam bazı medya organları sizin heyetinize FETÖ’cü dedi. İşte bu kadar basit sayın başkan, bu kadar ucuz. Ben bana bu dava kapsamında vereceğiniz kararın beraat olmasını istiyorum. Benim sicilime bu kara lekeyi sürmeyin başkanım. Beni böyle FETÖ ile ilgili bir suçla mahkum etmeyin. Benim bir geçmişim var, Bir duruşum var, ilkeli bir insanım. 9 ay boyunca utanç duyarak yattım cezaevinde” diye konuştu.

Mahkeme heyeti Eren Erdem ve Turan Ababey’i “terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verirken Ababey’in ise tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme Erdem’i “gizliliği ihlal ve gizli tanığın ifşası suçlarından beraat verdi.