Gündem Ergenekon'da yeni dalga!

Ergenekon'da yeni dalga!

13.04.2009 - 08:14 | Son Güncellenme:

Bu sabah 05:30'da başlayan 12'inci dalgada toplam 83 adreste arama yapıldı. İstanbul'da gözaltına alınan 18 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği belirtilirken Milliyet Muhabiri Erdal Kılınç'ın verdiği bilgiye göre Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergun Saygun Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Saygun'u İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah karşıladı ve ikili Cerrah'ın 4'üncü katataki odasında bir süre görüştü. İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, ziyarete ilişkin basın mensuplarının yönelttiği sorulara, "Daha önceden planladığımız bir ziyaretti. Düşündüğünüz gibi bugün gerçekleşen operasyonla ziyaretin bir ilgisi yok" dedi. 18 ilde 83 adreste yapılan operasyonlar çerçevesinde şu anada kadar toplam 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Türkiye genelinde 40 kişilik gözlatı listesi olduğu belirtilirken gözaltına alınanlar arasında 3'ü eski 4 rektörün bulunması dikkat çekici "Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal dışında, Samsun OMÜ eski rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu gözaltında bulunuyor. Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk de gözaltına alındı Ayrıca Ergenekon kapsamında evinde de arama yapılan Prof. Dr. Erol Manisalı da gözaltına alındı.

Ergenekonda yeni dalga

 
ARAMA YAPILAN ADRESLER

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 40 kişilik gözaltı listesi için 83 adreste arama yapıldığı bildirildi. ÇYDD'nin 12 ilde 20'den fazla şubesinde arama yapıldığı ayrıca Çağdaş Eğitim Vakfı'nın da aranan adresler arasında olduğu kaydedildi.

  • "Ergenekon" soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Kızılcahamam’daki Patalya Otelde de arama yapılıyor.
    Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’ın evi ve Kanal B’nin yanı sıra Başkent Üniversitesi Rektörlük binası ile Kızılcahamam’daki Patalya Otelde de arama yaptığı öğrenildi.
  • Aynı anda İstanbul'da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi'nde polisler arama başlattı. Aramalar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şubelerine de kaydırıldı. Bursa da ise Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili ve Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama yapıldı.
  •  "Ergenekon" soruşturması kapsamında eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın evinde arama
    yapılıyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Prof. Dr. Ferit Bernay’ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi’ndeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı.  İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Bernay, halen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev alıyor.
  •  "Ergenekon" soruşturması kapsamındaÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) İstanbul’daki genel merkezinde arama çalışması başlattı. Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak’taki ÇYDD Genel Merkezi’ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı.
  • "Ergenekon" soruşturması kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Van ÇağdaŞ Yaşamı Destekleme Derneği
    (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel’in iş yerinde ve evinde arama yapılıyor. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanlarında bulunan evinde ve ofisinde arama başlattı. Van ÇYDD’de de sabahın erken saatlerinde arama yapıldığı, bazı evraka el konulduğu öğrenildi.

"E

rgenekon" soruşturması çerçevesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Prof.  Dr. Mustafa Yurtkuran’ın Bademli Mahallesi’ndeki evinde arama yapıldı.  Yurtkuran gözaltına alındı.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Diyarbakır Merkez Şubesi’nde arama çalışması başlatıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Yenişehir ilçesi Cahit sıtkı Tarancı Sokak Yoğurtçuoğlu Apartmanı’nın birinci katında bulunan ÇYDD Diyarbakır Merkez Şubesi’ne geldi. Derneğe giriş ve çıkışları kapatan polis, arama çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

KANAL B'DE YAYIN KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında arama yapılmaya başlanan Kanal B televizyonu’nda yayın kesintisiz sürüyor. Kanalın yayını normal programı kapsamında sürerken, televizyonda arama yapıldığı alt yazıyla izleyicilere duyuruluyor.
Bu arada, Kanal B televizyonun haber müdürü Metin Kayahan, aramalarda polisin eski bazı programlara ilişkin yayın kasetlerine ve cd’lerine el koyduğunu söyledi.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN  İSİMLER

Oya Kaynak

Özkan Akyol

Derviş Özçelik

İpek Mavili

Ali Naci Kılıç

Şener Korsan

Sibel Muşoğlu

-Cihan Demirci

Ömer Sadun Okyaltırık

Bahriye Uğurel

Eda Yakmaz

Şükriye Varlık

Ayşe Yüksel

TÜRKAN SAYLAN'IN EVİ DE ARANIYOR

 PROF. DR. HABERAL'IN BABASI RAHATSIZLANDI

Yazarlar