Gündem ‘Erik dalı’ oynayan güreş yapan robotlar

‘Erik dalı’ oynayan güreş yapan robotlar

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Erik dalı’ oynayan güreş yapan robotlar

Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Robot Yarışması’nda gençlerin yaptığı robotlar yarıştı. Gökşen Mustafa Yücel Spor Salonu’ndaki açılışta konuşan KARATUM Müdürü Prof. Dr. Raif Bayır, Kazakistan ve Gürcistan ile Türkiye’den 13 üniversite, 27 lise ve dengi okulun 217 robotla yarışmaya katıldığını söyledi. Yarışma çizgi izleyen robot, safran çiçeği toplayan robot, mini sumo robot ve yağlı güreş robotu kategorilerinde düzenlendi. Prof. Dr. Raif Bayır, yarışmanın özgünlüğüne dikkati çekerken “Yağlı güreş yapan robotlar, yarışma kategorisiyle dünyada ve ülkemizde bir ilke imza atıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alkışlar ‘Sanbot’a

‘Erik dalı’ oynayan güreş yapan robotlar

Çizgi izleyen robot Karabük temasıyla hazırlanan pistte gösteri yaparken, dünyanın en pahalı baharatı olan ve Safranbolu’yla özdeşleşen safran bitkisi toplayan robot gösteri sundu. Sumo ve yağlı güreş yapan robotların gösterisinin ardından Teknopark Fuaye Alanı’nda robot sergisi açıldı. Sergide insansı robot ‘Sanbot’ misafirleri selamladıktan sonra ‘Erik dalı’ oynayıp alkış aldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan satranç oynayan robot, üç boyutlu yazıcı gibi diğer robotların yer aldığı sergi, bugün düzenlenecek müsabakalarla sona erecek. l AA