Gündem Erkal hâkim karşısında

Erkal hâkim karşısında

26.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Usta tiyatro sanatçısı 83 yaşındaki Genco Erkal, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan dört yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine davam edildi.

Erkal hâkim karşısında

ELİF ALTIN İstanbul - İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Genco Erkal ve avukatları katıldı. Erkal’a, destek için ünlü piyanist Fazıl Say, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Haberin Devamı

Suskun toplum

Genco Erkal savunmasında, Twitter paylaşımlarında bir hakaret unsuru olmadığına inandığını belirterek, “Burada davaya konu olan üç tweet beş yıl öncesine aittir. Ayder yaylası ile ilgili paylaşımda mevcut iktidarın yapmış olduğu şeyleri paylaşımımda eleştirdim. İkizdere köylülerinin direnmesine rağmen ruhsat verilmesi ve imara aykırı açılan yerleri sayabiliriz. İkinci Twitter konusu Cumhurbaşkanı’nın diploması ile ilgilidir. Devamındaki paylaşım alemin çocuk doğurup doğurmamasına karışmaktadır. Burada ifade özgürlüğüne karşı ciddi baskı vardır. Burada suskun bir toplum istenmektedir. Beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi. Erkal, eğer ceza alırsa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini söyledi. Mahkeme mütalaasını hazırlaması için savcıya süre vererek duruşmayı erteledi.