Gündem Erkek arkadaşını öldüren şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısında: Kadınlık gururumla oynadı

Erkek arkadaşını öldüren şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısında: Kadınlık gururumla oynadı

22.06.2023 - 15:03 | Son Güncellenme:

İstanbul Şişli'de, eski erkek arkadaşı Semih Sevim'i öldüren ve cesedi babasıyla birlikte Sancaktepe'de ormanlık alana atan şarkıcı Seçil Çiftçi ve babası hakim karşısına çıktı. Semih Sevim’in kendisinin uygunsuz fotoğraflarını çektiğini anlatan Çiftçi, “Kadınlık onurumla gururumla oynadı” dedi. Baba Cemal Çiftçi ise savunmasında, “Babalık duygularıma yenik düştüm. Keşke yapmasaydım” dedi.

Erkek arkadaşını öldüren şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısında: Kadınlık gururumla oynadı

Sancaktepe’de ormanlık bir alanda mantar toplayan bir aile elleri ve ayakları bağlanmış şekilde bir erkek cesedi buldu. Ailenin durumu jandarmaya bildirmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında cesedin 40 yaşındaki Semih Sevim’e ait olduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde Semih Sevim’in en son eski kız arkadaşı 25 yaşındaki Seçil Çiftçi ile görüştüğü belirlendi. Gözaltına alınan Seçil Çiftçi sorgusunda Semih Sevim’i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte ormanlık alana götürdüklerini itiraf etti. Tutuklanan baba kız hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

“SAHİBİMMİŞ GİBİ DAVRANIYORDU”

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi avukatları ile birlikte duruşmaya katıldı. Semih Sevim’in de kardeşleri duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Seçil Çiftçi, Semih Sevim ile 2018 yılında tanıştıklarını anlatarak, “Kendisi ile gönül bağımız hiç olmadı. Menfaate dayalı görüşmelerimiz oldu. Ben kendisine, ‘bana aşık olma sakın bağlanma’ dedim. Ancak ilerleyen zamanlarda kendisi ayarı kaçırdı. Bana sahibimmiş gibi davranmaya başladı” dedi.

“DÜŞMEDİ YAKAMDAN”

Son zamanlarda Semih Sevim’in kendisini saplantı haline getirdiğini söyleyen Çiftçi, “Bir gün benim sarhoşluğumdan faydalanıp uygunsuz fotoğraflarımı çekmiş. Bütün akrabalarıma attı. Benim psikolojimi bozdu. Benim kadınlık onurumla gururumla oynadı. Kendisini defalarca şikayet ettim. Ne yaptıysam bundan kurtulamadım. Düşmedi yakamdan” dedi.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

“SON BİR KEZ GÖRÜŞMEK İÇİN YALVARDI”

Olay günü annesi ve babasının Tekirdağ’dan İstanbul’a geldiğini anlatan Selin Çiftçi, “Önceki gece arkadaşımda kalmıştım. Babam arayınca hemen çıktım. Arabada onlarla buluştum. Ev dağınık olduğu için ben önden gideyim diyerek arabadan indim eve gittim. Hala beni aramaya devam ediyordu. Son kez görüşmek için yalvardı. Ailemle karşılaşmasını istemediğim için kabul ettim. Dışarı çıkmak için kapıyı açtığımda tam karşımdaydı. Zorla içeri girdi. Saçımdan sürükleyerek beni içeri doğru çekti. Bana bir şey yapacağına o kadar emindim ki” dedi.

“ELİME NE GEÇTİYSE VURMAYA BAŞLADIM”

Savunmasının bu aşamasında gözyaşlarını tutamayan Çiftçi, “O sahneleri hatırlamak bile istemiyorum. Ben yere düşünce üstüme çıktı ayağımla tekme vurarak üstümden atmaya çalıştım. Tam ayağa kalkacaktım ki boğazımı sıkmaya başladı. Elime ne geçerse vurmaya başladım. Tabak, şişe, sandalye bacağının sopasıyla vurarak kendimi kurtarmaya çalıştım. Alkol şişesi ile kafasına vurunca biraz afalladı. O andan faydalanıp kapıya doğru kaçmaya çalıştım. Tam giderken karnıma tekme attı. Nefes alamadım. Ölüyorum sandım. Kapıya bir gitsem kendimi kurtaracaktım” dedi.

Haberin Devamı

“O GÜN ORADA BİRİ ÖLECEKTİ”

Yaklaşık 10 dakika boğuştuklarını anlatan Çiftçi, “Sağ tarafında bıçak vardı. Onu çıkarmaya çalışırken sopayla vurdum. Bıçak hala elindeydi. Ben de vurmaya devam ettim. Darbe alıyor ama durmuyordu. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu ama o gün orada biri ölecekti. Kendimi korumak zorundaydım” dedi. Boğuşma esnasında külotlu çorabının eline geçtiğini söyleyen Selin Çiftçi, “Tek amacım kollarını bağlayıp oradan kaçmaktı. Çorap ne ara boynuna gitti ne ara nefessiz kaldı bilmiyorum. Hatta ben ilk başta numara yapıyor sandım. Öldüğünü sonradan anladım” dedi.

“BABAM POLİSİ ARAMAK İSTEDİ”

Annesi ve babası eve gelince onları arka odaya götürdüğünü söyleyen Çiftçi, annesi dinlenmek için uzanınca babasına Semih Sevim’i gösterdiğini söyledi. Babasının Sevim’i görünce nabzını kontrol ettiğini söyleyen Çiftçi, “Polisi aramak istedi. Telefonu elinden alarak engel oldum. Babamı ikna etmek için kendimi öldürürüm dedim. Polisi aramak için çok çabaladı ama ben tehdit edince arayamadı” dedi.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşını öldüren şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısında: Kadınlık gururumla oynadı

“BAGAJDA CESETLE ŞİŞLİ’DE DOLAŞTIK”

Babasının arabayı getirmek için aşağı indiğini anlatan Çitçi, “Ben de Semih’i battaniyeye sardım. Ayakları dışarı sarkınca boğduğum kilotlu çorapla ayaklarını bağladım. Battaniyeyi bohça gibi yapıp arabanın bagajına koyduk” dedi. Annesini de alarak yola çıktıklarını söyleyen Selin Çiftçi, “Bagajda cesetle Şişli’de dolaşmaya başladık. Nereye atacağımızı bilemedik. İnternete, ‘Ormanlık alan’ yazıp arattım. Çıkan en yakın yere giderken, gördüğüm bir yere cesedi attık” dedi.

“BABALIK DUYGULARIMA YENİK DÜŞTÜM”

Selin Çiftçi’nin ardından savunma yapan baba Cemal Çiftçi ise olay anını görmediğini söyleyerek, “Mutfağa girince şahsı gördüm. Kızım çıldırmış haldeydi. Polise bildirmek istedim. Kızım telefonu elimden alarak, ‘Baba bunu bir yere atalım’ dedi. Babalık duygularıma yenik düşerek kabul ettim. Keşke yapmasaydım” dedi.

“KARDEŞİMİ MADDİ OLARAK SÖMÜRMÜŞ SONRA DA CANINI ALMIŞ”

Haberin Devamı

Sanık savunmalarının ardından Semih Sevim’in ailesi de söz aldı. Sevim’in ağabeyi Fatih Sevim, “Seçil bunu tek başına yapmış olamaz. Semih’in vücudundaki neredeyse bütün kemikleri kırılmış. Seçil’in bunları tek başına yapması imkansız. Kardeşimi planlayarak kasten öldürdü” dedi. Semih Sevim’in ablası Sebile Selvi Topu da, “Kardeşimin Seçil’e maddi destek sağladığını biliyorum. Seçil madem bu kadar korkuyordu mahkemelik olduğu bir insanı gece 03.00’da neden arıyordu? Neden ev adresini veriyor? Kardeşimi maddi manevi sömürmüş sonra da canını almış” dedi.

Erkek arkadaşını öldüren şarkıcı Seçil Çiftçi hakim karşısında: Kadınlık gururumla oynadı

ARKADAŞI TANIK OLARAK DİNLENDİ

İfadelerin ardından Seçil Çiftçi’nin olaydan önceki gece evinde kaldığı arkadaşı Fatih Y. tanık olarak dinlendi. Fatih Y., “Takıntılı biriyle davalık olduğunu söyledi. Ertesi gün ben işten geldiğimde Seçil sızmıştı. Telefonu çalıyordu. Babasının aradığını söyleyince kalkıp toparlandı. Çıkarken, ‘O takıntılının a…k…” diyerek evden çıktı” dedi.

BABAYA TAHLİYE

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanık Cemal Sevim’in tahliyesine karar verdi. Kararı duyunca ağlayan sanıklar birbirine sarılmak istedi ancak jandarma izin vermedi. Seçil Çiftçi babasına, “Seni böyle bir şeye karıştırdığım için özür dilerim babacığım” dedi.