Gündem Erzak almaya gelen teröristler tuzak kurmuş

Erzak almaya gelen teröristler tuzak kurmuş

12.08.2008 - 08:58 | Son Güncellenme:

Erzincan'da 9 şehit verdiğimiz saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor: Erzak almaya gelen teröristler tuzak kurmuş

Erzak almaya gelen teröristler tuzak kurmuş

Erzincan'ın Kemah İlçesi´ne bağlı Sarıyazı Köyüne gece erzak almaya gelen 3 terörist olayını sorgulamak için köye giden güvenlik kuvvetlerinin uzaktan kumandalı tuzağa düştükleri ortaya çıktı.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos günü saat 21.30 sıralarında Sarıyazı Köyüne terör örgütü mensubu 3 kişi gelerek bir miktar erzak aldı. Bu konuda alınan duyumu teyit etmek için 11 Ağustos günü saat 05.00'ten itibaren Alp Karakolunda konuşlu Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına ait birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyüne intikal etti. Daha sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün de içinde bulunduğu Jandarma devriye aracı, Sarıyazı Köyü'ne giderek vatandaşlarla toplantı ve görüşme yaptıktan sonra Kemah'a doğru yola çıktı. Araç, Sarıyazı- Olukpınar Köyü yolayırımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen patlacıyı madde uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucunda 11 personelden 7'si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kal

Erzak almaya gelen teröristler tuzak kurmuş
dırılan dört yaralıdan ikisi de hastanede şehit olurken, diğer iki yaralının tedavisi devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyonlara devam ediliyor.
2 yaralının tedavileri sürüyor
Patlama sonucunda 11 askerden 7’si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kaldırılan 4 yaralıdan 2’si de hastanede şehit olurken, diğer 2 yaralının tedavisi devam ediyor.

Haberin Devamı

Erzincan Valiliği’nden alınan bilgiye göre şehitlerin adları ve memleketleri şöyle:

Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı (Ankara), Jandarma Uzman Çavuşlar: Selim Kabataş (Malatya), Gökhan Kuvat (Elazığ) Jandarma erler: Aydın Emer (Osmaniye doğumlu İstanbul’da oturuyor), Önder Muratoğlu (Yozgat), Adem Bilaloğlu (İzmir), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Bolat (Hatay), Barış Demir (İzmir).

Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül (Afyonkarahisar) ve Piyade Er Ali Üzüm’de (Kahramanmaraş) saldırıdan yaralı olarak kurtuldu .
Büyük çukur açılmışSaldırının ardından Erzincan-Kemah Karayolu’na birkaç kilometre uzaktaki bölgeye basın mensupları alınmadı. Karasu Nehri’ne paralel olan karayolunun 10. kilometresinde de araçlar sıkı denetimden geçirilmeye başlandı.
Kemah Belediye Başkanı AKP’li Şükrü Balcı ise olayın Sarıyazı köyü yol ayrımında meydana geldiğine belirterek, “Askeri kamyon tanınmaz duruma gelmiş. Ürperten bir görüntüsü vardı. Yolda büyük de bir çukur açılmış” dedi.