Gündem Erzurum'da korkutan yangın kontrol altında

Erzurum'da korkutan yangın kontrol altında

01.09.2023 - 01:00 | Son Güncellenme:

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde bir evde çıkan yangın, bitişikteki evlere de sıçradı. Kısa sürede evler alevler içerisinde kaldı. Yangın kontrol altına alındı.

Yangın, saat 18.30 sıralarında kırsal Konekyeri Mahallesi'ndeki bir evde çıktı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki diğer evlere de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi, Bayburt’tan da takviye ekipler yönlendirildi. Olay yerine ulaşıp alevlere müdahale eden ekiplere, mahalleli de destek verdi.

Haberin Devamı

Pazaryolu ilçesinin en büyük köylerinden biri olan 650 hane, 1200 nüfuslu kırsal Konakyeri Mahallesi'nde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 ev ve eklentileri ile ahırlar zarar gördü.

Erzurumda korkutan yangın kontrol altında

KONTROL ALTINA ALINDI

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinin 140 hane, 650 nüfuslu Konakyeri Mahallesi’nde Yaşar Çağın ile Naci Kavcı’nın evlerinde başlayan, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki ev ve ahırlara da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 7 ev ve 8 ahır kullanılamaz hale gelirken, harabeye dönen bölgede enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Köye AFAD ekipleri ile giden Vali Mustafa Çiftçi köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Can kaybının yaşanmadığı mahallede hasar tespit çalışmalarının ardından yangında evleri zarar gören vatandaşlar, AFAD tarafından konteyner evlere yerleştirilecek. Mahalle Muhtarı Recep Köroğlu, "Yangının çıkış nedeni binmiyor. Evlerin üzerindeki otlarla birlikte vatandaşların kışlık erzak ve yakacağı da yok oldu. Tek sevincimiz kimseye bir şey olması" dedi.

Haberin Devamı

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.