Gündem ‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

19.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolunda değişimin liderliğini üstlenen yöneticiler, 'Eşitlikçi Hikâyeler Zirvesi’nde bir araya geldi... Milliyet gazetesinin desteklediği, Nesiller Boyu Eşitlik Hareketi kapsamında düzenlenen zirvede, liderler, iş, sanat ve sporda kadınların yükselişini anlattı...

‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

HABER ARAŞTIRMA - Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yıllardır çalışmalar sürdüren Milliyet gazetesi, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi konusunda öncü çalışmaları nedeniyle 6 Ekim 2020’de Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Küresel Medya Birliği'ne dahil olan ilk Türk gazetesi olmuştu.
Milliyet, kadının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında geçen Temmuz ayında da, Türkiye ve dünyada bir ilki daha gerçekleştirerek Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi'nin küresel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına yön veren Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nda yer alan ilk medya kuruluşu oldu.

Haberin Devamı

Milliyet, beş yıl boyunca somut faaliyetler içeren taahhütlerini belirleyerek Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nda yerini aldı. Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nun eylem başlıkları içerisinde kadınların saygın bir iş sahibi olarak ekonomi içinde istihdam edilmesini, verimli kaynaklara erişiminin artırılmasını, ekonomide cinsiyet dönüşümünü teşvik edilmesini hedefleyen "Ekonomik Adalet ve Haklar" kategorisi altında 11 önemli taahhütte bulundu. Bu taahhütlerden biri olan “Eşitlikçi Hikayeler” sayfasında son bir yıldır kadın istihdamının gelişimine; iş, sanat ve spor hayatında kadınların yükselişine yer veren Milliyet, bu kapsamda “Eşitlikçi Hikâyeler Zirvesi”ni gerçekleştirdi.

‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş ve BM Kadın Birimi İletişim Koordinatörü Tayfun Yılmaz, zirvenin arkasındaki işbirliğini anlattı.

Haberin Devamı

‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

Pera Palas’ta düzenlenen etkinlikte, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve BM Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova birer konuşma yaptı.

‘Eşitlikçi hikâyeler’in kahramanları buluştu

Asya Varbanova

Geniş çaplı katılım

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Milliyet gazetesi ve Shopsa ortaklığıyla dün Pera Palas Otel’de gerçekleştirilen zirvede buluşan liderler; iş, sanat ve sporda kadınların yükselişini anlattı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve BM Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova'nın açılış konuşmalarını yaptığı etkinliğe, Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Dell Technologies Genel Müdürü Işıl Hasdemir, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Proje Yöneticisi Sevda Alkan, Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı, Turkcell Erişim Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Direktör Elif Yenihan Kaya, Kellogg Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Selin Akyol ve Kellogg Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Şiva Çağdaş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye İş Bankası Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Bölümü Yöneticisi Derya Sargın Malkoç, Unstereotpye Alliance Türkiye Koordinatörü Naz Akyol, Program Analisti Ülkem Önal Kara, He For She Türkiye koordinatörü Sinem Aydın ve Fenerbahçe İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Tuğçe Değerli katıldı.

 

Yazarlar