Gündem Eski CHP’li için yakalama kararı

Eski CHP’li için yakalama kararı

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’den, ABD’deki davaya sahte delil ve belge götürdüğünü tespit ettiği Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme”, “Amacı dışında kullanma”, “Hile ile alma ve çalma” suçlarından yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Şüphelilerin ABD’deki davada tanık listesinde oldukları ortaya çıktı.

Eski CHP’li için yakalama kararı

Amerikada devam eden Rıza Sarraf soruşturmasını başlatan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan savcı Joon H. Kim’in New York Bölge Mahkemesi’ne tanık olarak ismini bildirdiği Osman Zeki Canıtez ve Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Şüpheliler hakkında yakalama çıkarılması istenen savcılık yazısında, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmaması, tutuklamaya sevk edilip edilmeyeceği hususunun soruşturmayı yürüten savcının takdirine bırakılması talep edildi.

Haberin Devamı

Yeterli bulgularSavcılığın talebini değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerin firari oldukları, elde edilen bulgular ve dosyaya sunulan rapor içeriğinden de anlaşılacağı üzerinde atılı suçları işlediklerine dair yeterli bulgulara ulaşılmış olup haklarında, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme”, “Amacı dışında kullanma”, “Hile ile alma ve çalma” suçlarından yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.


Yazarlar