Gündem Eski kaymakam gözaltına alındı

Eski kaymakam gözaltına alındı

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün kaymakamlar yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında ‘99. Dönem’ mezunu 9 kaymakam hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında eski Beytüşşebab Kaymakamı Kadir Güntepe de var.

Eski kaymakam gözaltına alındı

MİT ve KOM şube müdürlüğünün yaptığı araştırmalarda daha önce gözaltına alınan “Kaymakamlar İmamı”nın bağlantıları çözüldü. M.G adlı 99. dönem imamının bağlantılarını inceleyen soruşturma birimleri, M.G.’nin bağlantıda olduğu kaymakamların isimlerine ulaştı. Aralarında dikkat çeken isimlerin de olduğu kaymakamların bazılarının “Bylock” kullanıcısı oldukları da belirlendi.
Soruşturmada Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinin eski Kaymakamı Kadir Güntepe de gözaltına alındı. Kayseri’de gözaltına alınan Güntepe, sosyal medyada HDP milletvekilleriyle atışmalarıyla da gündeme gelmişti. K
Öte yandan Kayseri’de, daha önce açığa alınan Özvatan eski Kaymakamı Uğur Yıldırım ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İlahiyat imamı çıktı

Bursa’da eski emniyet müdürleri N.A.Y. ve A.Ç. FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.
Niğde’de eski polis memuru Ferhat Yaşar, astsubay Yasin Güçlü ile din öğretmeni Adem Yeşilbaş gözaltına alındı. Yeşilbaş’ın örgütün Ağrı, Bayburt ve Trabzon’daki ‘ilahiyat imamı’ olduğu öğrenildi.