Gündem Eski kocası aranan kadına Oslo engeli

Eski kocası aranan kadına Oslo engeli

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) yapılan şikâyet başvurusu bir annenin dramını ortaya koydu.

Eski kocası aranan kadına Oslo engeli

Norveç’in Oslo kentinde yaşayan Türk vatandaşı kadın, yine burada yaşayan bir Türk’le evlendi. Çiftin çocukları olduktan sonra başlayan anlaşmazlık neticesinde çift 2003 yılında Norveç’te boşandı. Anne, 16 yıllık süreçte Türkiye’ye gelip ailesini ziyaret etmeye devam etti. Türkiye’ye son ziyaretinden sonra Oslo’ya dönmek için yola çıkan kadına havalimanı polisi engel oldu.
Kadına, 16 yıl önce boşandığı eski eşinin Türk polisi tarafından arandığı için ülkeden ayrılamayacağı söylendi. Sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Oslo’ya dönmesi gereken ama dönemeyen anne, KDK’ya başvurarak mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Evli görünüyor

Norveç’teki boşanmayı Türk makamlarına iletmediği için aranan kocayla hâlâ evli görünen kadın, Türkiye’de hemen boşanma davası açtı. Ancak sürecin yavaş ilerlemesi yüzünden kadın, 2018 Ağustos ayından bu yana Oslo’ya dönemedi. Yaşadığı ve sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Oslo’ya dönemeyen kadın, mağduriyeti nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu. Bir an önce evine dönmek istediğini belirten kadın, Norveç’te resmi olarak boşandığını gösteren evrakları da delil olarak kuruma sundu. KDK başvuruyu incelemeye aldı. Taraflardan bilgi ve belge isteyecek olan KDK, kısa süre içinde konuyu karara bağlayacak.