Gündem Eski MHP’li başkan 8 kurşunla can verdi

Eski MHP’li başkan 8 kurşunla can verdi

23.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde dün iddiaya göre çıkan park kavgasında MHP Eyüpsultan eski İlçe Başkanı Köksal Kaçmaz (65) vücuduna isabet eden 8 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı.

İddiaya göre, işlettiği kafenin önüne araç park edilmesine tepki gösteren Kaçmaz, aracın çekilmesini istedi. Araç sahibi aracını çekti ardından kafenin önüne gelerek Kaçmaz ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalle sakinleri de olaya müdahil oldu. Araç sahibi daha sonra üç arkadaşıyla olay yerine gelerek kafeye doğru kurşun yağdırdı. Sekiz kurşunun isabet ettiği Kaçmaz olay yerinde öldü, Yunus Kaya da yaralandı. Polis, kaçan üç saldırganı Gaziosmanpaşa’da yakalarken, bir saldırganı arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

"KİM YAPTI BİLMİYORUZ"

İstanbul Valiliği’nden Eyüpsultan’daki silahlı kavgaya ilişkin yapılan açıklamada saldırganlardan Faruk P. hariç üç saldırganın yakalandığı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Milliyet’e konuşan Köksal Kaçmaz’ın yeğeni Yaşar Kaçmaz “Olayı kim yaptı bilmiyoruz. Hasmı veya husumeti yoktu kimseyle amcamın. Çok üzüntülüyüz” dedi.

Kaçmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiği çatışma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde, yaralanan bir kişinin yerde yattığı, silahlı bir kişinin kafeye doğru ateş ettiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca, Kaçmaz'ı öldüren saldırganların, geldikleri otomobille olay yerinden kaçtıkları görülüyor.

Eski MHP’li başkan 8 kurşunla can verdi