Gündem Eskişehirde gezilecek yerler nerelerdir?

Eskişehirde gezilecek yerler nerelerdir?

18.04.2018 - 10:56 | Son Güncellenme:

Sanatın, kültürün, bilimin ve samimiyetin harmanlandığı Eskişehir, ülkemizin gezilip görülecekler listesine ekleyebileceğiniz bir ili. Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi olmak üzere iki tane devlet üniversitesini içinde barındıran tam bir öğrenci şehridir Eskişehir. Nüfusun son zamanlarda kalabalıklaşmasının nedeni ise okumak için başka şehirlerden gelen öğrencilerin Eskişehir’i sevip burada yaşamaya başlamalarından kaynaklanmakta. Buram buram tarih, sanat ve kültür kokan Eskişehir’de gezebileceğiniz yerleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Eskişehirde gezilecek yerler nerelerdir

Tarihi Odunpazarı evleri
Geleneksel Osmanlı ve Türkmen yerleşim biçimlerinin yansıtıldığı Odunpazarı evleri, genellikle iki katlı ve ahşap evlerden oluşuyor. Evlerde, hala yaşayan insanlar bulunsada çoğu ev müze, cafe, restoran şeklinde restore edilmiştir. Odunpazarı evlerinin sokaklarında dolaşırken, her sokağında ayrı bir atmosfere sahip olacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Eğer dinlenmek ve bir şeyler içmek isterseniz evlerin aralarına serpiştirilmiş marjinal cafelerde oturabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize ya da kendinize bir Eskişehir hatırası olarak hediyelik eşya almak istiyorsanız Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na ve Kurşunlu Camii Küllüyesi içindeki Arasta Çarşısı’na uğramadan geçmeyin!

Porsuk çayı ve Adalar bölgesi
Adalar bölgesi dediğimiz ve genellikle gençlerin olduğu bu yeri Porsuk çayı iki ayrı tarafa bölmüş durumda. Çoğunlukla yan yana dizilmiş cafelerin bulunduğu, restoranların olduğu, sokak müziğinin çokça yapıldığı Adalar’ın tam ortasından Porsuk çayı geçiyor. Yaz aylarında açılan gondol ve bot turları size adeta Venedikteymişsiniz gibi bir his verecektir. Sevgilinizle romantik dakikalar geçirmek isterseniz mutlaka buraya bir uğrayın deriz.

Eskişehir çarşısı, Taşbaşı ve Doktorlar caddesi
İki eylül caddesinde yer alan çarşısının içinde birçok mağaza ve dükkânlar yer alıyor. Ayrıca burada bölgenin en eski AVM’si diyebileceğimiz, Esnaf Sarayı denilen mekân mevcuttur. Şimdilerde ise Kanatlı, Es Park, Özdilek gibi AVM’ler Esnaf Sarayı’nın yerini almış durumda. Taşbaşı’nda ise daha çok döner dükkânlarının ve Reşadiye Camii bulunuyor. Doktorlar Caddesinde ise çeşitli kıyafet mağazaları, butikler ve marjinal takı dükkanları bulunuyor. Eskişehir’e gelip alışveriş yapmak isterseniz Doktorlar Caddesine uğrayabilirsiniz.

Sazova bilim, sanat ve kültür parkı
Eskişehir’e gittiğinizde gidebileceğiniz yerlerden birisi de Sazova Parkıdır. Tam bir yeşillik ve renk cümbüşünün olduğu bu parka gittiğinizde adeta huzur bulacaksınız. İçinde Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi, ETİ Sualtı Dünyası, Sabancı Uzay Evi ve Bilim Kültür Merkezi’nin olduğu Sazova Parkı, ailenizle ve arkadaşlarınızla hoş vakitler geçirebileceğiniz bir alan. Bilimin çocuklara adeta aşılanması gerektiği ve bilimin öneminin vurgulandığı uzay ve bilim evinde çocuklar için etkinlikler ve deneyler yapılıyor. Masal Şatosu’na girdiğinizde zaten kendinizi çok fantastik bir alemde bulacaksınız. Develerden penguene kadar birçok hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi’nde diğer canlılarla iç içe olma fırsatı yakalayacaksınız.

Eskişehir balmumu heykeller müzesi
Ayrı bir başlık olarak yazsak da Odunpazarı Evleri’nin içinde bulunan bu müzenin asıl adı Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi. Müzenin içinde Yılmaz Büyükerşen ve öğrencilerinin yaptığı 200’e yakın balmumundan yapılmış heykeller sergileniyor. Burada Yeşilçam’ın sevdiğiniz sanatçılarıyla birlikte fotoğraf çektirme şansını yakalayabilirsiniz.

Kentpark
Eskişehir otogarının tam karşısında bulunan Kentpark’ın en ilgici çekici özelliği; içinde yapay denizin bulunması. Aynı zamanda cafe, restoran ve yürüyüş yollarının bulunduğu Kentpark ailenizle ve arkadaşlarınızla Eskişehir’de gezebileceğiniz yerlerden biri.

Şelale park

Yer olarak Odunpazarı’nın yukarısında kalan ve yüksek bir yere inşa edilen Şelale Park’a gitmek biraz zahmetli olsada tüm Eskişehir manzarasını ayaklar altına serdiği için gitmeye değer yerlerden biri.

Haller gençlik merkezi
Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Bağlar bölgesi’ne yakın bir konumda olan Haller Gençlik Merkezi, Eskişehir’in otantik mekânlarından birisi. İçinde birçok yemek yeme yeri, etnik kıyafet dükkânları ve tiyatro salonunun bulunduğu bu mekânı Eskişehir’e gittiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Devrim otomobili
Çok fazla turistik bir çekiciliğe sahip olmayan sadece Türkiye’nin ilk ve tek otomobili olan Devrim Otomobili’nin özel bir alanda muhafa edildiği bu yer TÜLOMSAŞ fabrikasının bahçesinde özel bir bölümde sergileniyor.