Gündem Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

02.12.2013 - 14:41 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük'ü öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ahmet Ş.'nin yargılandığı davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sürpriz bir karar alarak davadan çekildi.

Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

Davanın sabah yapılan oturumunun sonunda söz alan Sarısülük'ün avukatları, Murat Yılmaz ve Kazım Bayraktar; soruşturmanın başından bu yana yapılanları hukuka aykırı olarak nitelendirdi ve yargılamaya bakan mahkemenin de dava başlamadan sanık polis hakkındaki yargılamayı durdurduğunu dile getirdi. Her iki avukat da, mahkemeyi ve heyeti adil yargılama yapmamakla eleştirdi. Davaya öğle arası verildikten sonra yeniden başlandı. Mehkeme Heyeti davadan çekildiğini açıkladı. Mahkeme Başkanı Afak İlleez, Sarısülük ailesinin avukatlarına mahkemenin bağımsızılğı konusunda şephelerini dile getirdiklerini, siyasetin mahkeme üzerinde baskı oluşturduğunu mahkemeninin adil yargılama ve tarafsızılğı konusunda şüphelerini dile getiridkelirini belirtti.

Haberin Devamı

İlleez, heyet hakkında şüpheler oluştuğundan dolayı davadan çekildikleri açıkladı. Çekilme kararı bir üst mahkeme tarafından ele alınacak.

Sabahki duruşmayı milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Ertuğrul Kürkçü ile Avrupa Konseyi'ne rapor sunacağı öğrenilen Alman Sol Partisi temsilcisi Die Linke de izledi.