Gündem Ev boş çünkü babam yok!

Ev boş çünkü babam yok!

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Soma faciasının 4. yıl dönümünde, şehit madencilerin mezarlarını ziyaret eden anneler, babalar, eşler ve çocukların yüreklerindeki acı gözyaşı olup aktı... 6 yaşındaki Ferhat’ın çizip babasının mezarına bıraktığı ve kendisinin, annesinin, babasının kalbi ile boş bir evin olduğu resim yürekleri yaktı...

Ev boş çünkü babam yok

TAYLAN YILDIRIM, İLKER KILIÇARSLAN, ŞEVKET YILMAZ, SERKAN ÖZDEMİR Manisa DHA

Haberin Devamı

Soma’da 13 Mayıs 2014’te yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci mezarları başında anıldı. Acıları ilk gün gibi taze olan aileler dün sabah erken saatlerinden itibaren Madenci Şehitliği’ne akın etti. Mezarların başında annelerin, babaların, eşlerin, çocukların yüreklerinde biriken acı, gözyaşı olup aktı. Şehitlikte, siyah mermerden yapılan madenci mezarları ile el fenerlerinin bulunduğu bölümler, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Mezarların başında en büyük acıyı ise Anneler Günü’nü gönüllerince kutlayamayan anneler yaşadı. Çocuklarının mezarlarının başında ve adlarına dikilen anıtın önünde gözyaşı dökenlerden maden şehidi Halil İbrahim Doğan’ın annesi Gülten Doğan, “Dört yılımız acı içinde, ızdırap içinde geçti. Yıllar çok zor geçti. Her gün oğlumun mezarına gidiyoruz, ağlayıp geri geliyoruz” dedi. Halil İbrahim Doğan’ın babası Ali Şuri Doğan ise adalet çağrısı yaptı. Doğan, “İlk önceleri ‘Allah’ın takdiri’ dedik, kabul ettik. Ama adalet yönünden birkaç kişi dışında arkamızda duran yok. Suçluların tahliye olma ihtimali var, buna acı duyuyoruz. Burada yatanların hepsinin annelerinin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğullarına koştular

Maden şehidi Veysel Arkan’ın annesi Menekşe Arkan da gözyaşlarıyla “Anneler Gününde o bana gelirdi, şimdi ben ona geliyorum. O benim günümü kutlayacaktı, ben onun ölüm yıldönümünü anıyorum. Hayatım bitti” dedi.

İbrahim Duman’ın annesi Seher Duman da “Benim oğlum sağ olsaydı, ilk önce bana gelirdi. Çok acılıyım, çok buruğum. Mekanları cennet olsun. Bu sene Anneler Günü’nde acım daha da arttı. Çok şeyler söylemek istiyorum; ama sözcüklere boğazıma düğümleniyor” dedi. Mezarlığa gelen annelerden Elmas Yıldırım da “Anneler Günü’nü burada kutluyorum. Benim oğlum gelseydi bana, ben gelmeseydim onun yanına” dedi.

Acıyı resimle anlattı

Şehitliği annesi Hidayet Tokgöz ile birlikte ziyaret eden şehit madenci Ferhat Tokgöz’ün oğlu Selim Tokgöz ise mezarın başına kendi yaptığı resmi bıraktı. 6 yaşındaki Ferhat, kendisinin, annesinin ve babasının kalbi ile boş bir evin olduğu resimle duygularını kağıda döktü. Annesinin “Resimde neden evin içini boş bıraktın?” sorusuna Selim, “Evin içi boş anne, çünkü babam yok” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Mezarlıktaki törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de katıldı. Ziyaretçiler, dua okuyup mezarlara karanfil bıraktı.

Ev boş çünkü babam yok

90’dan düşük notum yok

Ergül Yüksel, çocukları Betül Yüksel ve Furkan Yüksel’le birlikte eşi Ali Yüksel’in mezarını ziyaret etti. Betül ve Furkan babalarının mezarına onun içini yazdıkları mektubu bıraktı. Betül Yüksel mektubunda, şunları yazdı: “Merhaba babacığım, seni çok özledim. Her geçen gün eksikliğini daha çok hissediyorum. Keşke beni bırakıp gitmeseydin baba. Sensiz yaşamak çok zor, senin katillerinin cezasını çekmesini istiyorum baba. Ama bu gidişle olmayacak. En çok da buna üzülüyorum. Bu arada derslerim de çok iyi. 90’dan düşük notum yok. Bu beni çok mutlu ediyor. Seni çok seviyorum. Kendine iyi bak 301 maden şehidine selamımı ilet. Herkes unutsa da ben sizi unutmayacağım. Seni seviyorum.”