Gündem Ev ruhsatlı VIP OTEL

Ev ruhsatlı VIP OTEL

25.12.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde Ak Parti’nin Tuzla belediye başkan aday adayı olan Köksal Köse, konut ruhsatı aldığı inşaatını otele çevirip işletmeye açtı. Köse’nin, konut alanının “ticaret ve turizm alanına“ çevrilmesi talebi iki kez reddedildi. Ama otel, VIP konuklarını ağırlamaya devam ediyor

Ev ruhsatlı VIP OTEL

Tuzla’daki Tarihi İçmeler Kaplıcaları’nın da sahibi olan ve 29 Mart 2009 seçimlerinde Ak Parti’nin aday adayları arasında yer alan Köksal Köse’nin 29 odalı otelini ruhsatsız olarak işletmeye açma süreci şöyle gelişti:
Tuzla Merkez Mahallesi’nde Köksal Köse’nin sahibi olduğu Ayes Turizm ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait 1207 metrekare arazide başlayan inşaat için 21 daire ve 1 dükkân yapılabilmesi için Ağustos 2008’de ruhsat alındı. Ancak daire ruhsatı alınmasına rağmen inşaat otel olarak planlandı.
İnşaat hızla ilerlerken, Köse, konut ruhsatını otel ruhsatına dönüştürmek için girişimlerde bulundu. İlk başvurusunda bölgenin turizm potansiyeli olduğunu ama ihtiyacı karşılayacak tesis bulunmadığını belirten Köse, konut alanının “ticaret turizm alanı”na çevrilmesini talep etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu “olumsuz görüş” bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi de talebi oybirliğiyle reddetti.

Ak Parti aday adayı oldu
İlk talebinden olumlu yanıt alamayan Köse, 2008 yılı içinde tekrar belediyeye başvurarak bölgede turizm potansiyelini karşılayacak tesis olmadığını ve denizcilik sektöründeki hızlı değişikliğin ihtiyaç doğurduğunu söyleyerek 10 maddelik bir öneri taslağıyla birlikte talebini yineledi. Bu arada Köse, 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde Ak Parti’den Tuzla belediye başkan aday adayı oldu. Ancak Ak Parti adayı seçilemeyen Köse’nin ikinci talebiyle ilgili olarak İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu 16 Eylül 2009 tarihinde yine “uygun değil” görüşü bildirdi. Meclis de, bu yönde karar verdi.
Köse’nin talebi İBB Meclisi’nde değerlendirme sürecindeyken inşaat bitti. Otel 2009’un yaz aylarında “Chatto Boutique Hotel” adıyla işletmeye açıldı ve Tarihi Tuzla İçmeler Kaplıcası’nda kalan VIP konukları ağırlamaya başladı. Köse’nin kızı Esra Köse, bölgede çok sayıda ruhsatsız yapı olduğunu söyleyerek artan ihtiyaçlar doğrultusunda ilçeye turizm tesisi kazandırdıklarını savundu.
CHP Tuzla Yönetim Kurulu ve İBB Meclis Üyesi Hasan Uzunyayla ise, “Sayın Köse otelin yapıldığı alanın konut alanından çıkarılarak ticaret turizm alanı yapılması için 1/5000 ölçekli planlarda plan tadilatı talebinde bulundu. Şimdi sormak gerekmiyor mu, bu otel yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi uyuyor muydu? Sayın Köse yerel seçimlerde AKP aday adayıydı. Onlarca insanın konakladığı bir otelde iskân alınmadan otel işletmeciliği yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ev ruhsatlı VIP OTEL

‘İki kez işlem yaptık’
Tuzla Belediyesi yetkilileri, otelin 2 yıl önce verilen konut ruhsatıyla işletildiğini doğruladı. Artan şikâyetler üzerine 27 Temmuz ve 3 Aralık 2009’da otele giderek yazılı uyarıda bulunduklarını belirten yetkililer, inşaatın kendi dönemlerinden önce tamamlandığını ama durumdan rahatsızlık duyduklarını belirttiler.
Belediye görevlilerinin 3 Aralık 2009 tarihli “İşyeri Denetim Formu”nda, “işletmenin işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı, işletmenin ruhsatsız faaliyet gösterdiği, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak için belediyeye Ruhsat Denetim Bölümü’ne başvurması gerektiği” bilgisine yer verildi ve yasa hükümlerinin uygulanacağı bildirildi.

Ev ruhsatlı VIP OTEL

Yazarlar