Gündem Evcil hayvan satışında sözleşme tartışması

Evcil hayvan satışında sözleşme tartışması

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Hayvanların haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, başkanlığında toplandı.

Evcil hayvan satışında sözleşme tartışması

Komisyondaki görüşmelere pet shop’lardan hayvan alırken yapılan özel sözleşme damgasını vurdu. Komisyona bilgi veren Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği Başkanı Selim Kınsun, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2004’te çıkarılan ve pet shop’lardan hayvan alırken uygulanan bir sözleşme olduğunu ve sözleşmenin üç nüsha çıkarıldığını ve bir nüshasının sahiplenen kişide kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Sözleşmenin daha sonra bakanlığa gönderildiğini anlatan Kınsun, “Sahiplenen kişi o yavrunun sağlığıyla alakalı yapması gereken işleri yapacağına dair imza atıyor, sokağa terk etmeyeceğine dair ve bütün bunlardan sorumlu olacağına dair özel bir sözleşme formatı var” dedi.

‘Ben şahit olmadım’

Kendisinin de farklı illerde pet shop’lardan alınan kedi ve köpeklerinin bulunduğu bilgisini veren Yel ise, pet shop’ların hiçbirinde böyle bir sözleşme ve kayıt altına alınmasıyla ilgili bilgi verilmediğini söyledi.

Yel, “Şu anda altı kedimiz, köpeğimiz var evimizde. Hiçbirisinde bu uygulamaya ben şahit olmadım” dedi.