Gündem Evde lezzetli ve kolay pizza tarifi

Evde lezzetli ve kolay pizza tarifi

27.04.2018 - 14:13 | Son Güncellenme:

Çoğu zaman eve sipariş ettiğiniz pizzaları aslında evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? İşte kolaylıkla evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir pizza tarifi…

Evde lezzetli ve kolay pizza tarifi

Hamuru için malzemeler:

Haberin Devamı

Yarım paket yaş maya

3,5 su bardağı un

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Ilık su

Tuz

Sosu için malzemeler:

1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 tane domates
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tatlı karabiber

1 tutam kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)

Üstüne:

Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk, mantar, zeytin, tane mısır, roka, ton balığı (isteğinize göre her türlü malzeme)

Hamurun Yapılışı

Hamurun yapımı için öncelikle yarım paket yaş mayayı şekerle ılık suda köpürtene kadar eritin. Unu boş bir kaba alın ve maya karışımını dökün. Un ve maya karışımına tuzu ekleyin. İsteğinize göre tuz miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Bu noktada kıvamını ayarlamak için şekerle karıştırdığınız ılık maya karışımını kullanabilirsiniz. Ardından hamur kulak memesi kıvamına gelince kabın üzerini kalın bir bezle kapatıp oda sıcaklığında hamurun kabarması için 1 saat kadar bekleyin.

Haberin Devamı

Sosun Hazırlanışı

Domateslerin kabuklarını soyun. Ardından domatesleri rendenin küçük tarafıyla iyice rendeleyin. Bu aşamada domateslerin rendelenmiş olmasına ve kabuklarının içine kaçmamasına dikkat etmelisiniz. Ardından sosu hazırlayacağınız tavaya rendelediğiniz domatesi, salçayı, şekeri, yağı ve baharatları ekleyin ve iyice pişine kadar karıştırın. Pizza sosunuz kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını daha da açıp 5 dakika kadar daha kıvam alana kadar sosunuzu pişirin.

Pişirme İşlemi

Pişirme tepsinizi hamuru yaymadan önce yağlayın. Hamuru el yöntemiyle incelterek ya da merdane ile açın. Hamuru tepsiye iyice yaydıktan sonra dilediğiniz tüm pizza malzemelerini serin. İsteğinize bağlı olarak malzemeleri kullanabilirsiniz. Ardından pizzanızı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza koyun. Pizzanız pişmeye yakınken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bn sayede kaşar peynirleriniz yanmamış olacaktır. Tüm malzemelerin tam olarak piştiğinden emin olduktan sonra pizzanız hazırlanmış olacaktır. Afiyet olsun.