Gündem Evde patron benim

Evde patron benim

20.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan, Gölcük Tabiat Parkı’na yapılan bungalovların 17 yıllığına kiralanmasına karşı çıkan protestocular arasında yer alınca Türkiye’nin gündemine oturdu.

Evde patron benim

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Başkan Tanju Özcan, belediye meclisinde protesto gösterisi yapan eşine, “Ben de seni protesto ediyorum. Eve geç geleceğim” derken, Milliyet’e konuşan Meral Özcan, evde patronun kendisi olduğunu belirterek, “Tanju Bey’in eve geliş saatinde herhangi bir gecikme olmadı, her zamanki saatinde evdeydi” dedi.

Haberin Devamı

Bolu’da çam ormanları arasındaki Gölcük Tabiat Parkı’na dönemin belediye başkanı tarafından orman içindeki alanlara 2018 yılında 25 bungalov ev yaptırılmasının ardından, bungalovların doğayı tahrip edeceği gerekçesiyle açılan davalar Danıştay’ın son kararı ile onandı. Projenin tekrar onaylanmasıyla bungalovların kiralama hakkı Bolu Belediyesi’ne geçerken, aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan’ın da olduğu Gölcük Platformu üyeleri, önceki gün meclis toplantısı öncesinde Bolu Belediyesi’ni protesto etti. Kiralama kararı komisyona geri gönderilirken Tanju Özcan eşine “Demokrasi açısından mutlu oldum. Karı-koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam geç geleceğim eve” dedi.

Haberin Devamı

‘Eylemi biliyordu’

Özcan’ın sözleri üzerine Meral Özcan’a ulaştık. Milliyet’e konuşan Özcan şunları söyledi: “Tanju Bey de aslında Gölcük Platformu’nun kurucularındandı. Hatta milletvekilliği döneminde bungalovların doğayı tahrip edeceği gerekçesiyle dava açmıştı ama ne yazık ki, Danıştay’ın kararı ile onandı ve kiralama hakkı belediyeye geçti. Buranın tüm gelirleri Boluspor’a aktarılacağı için belediye başkanı iki arada bir derede kaldı. Bir taraftan yıllardır karşı çıktığı bir proje, diğer tarafta Boluspor’a gelir sağlayacak bir tesis. Benim eyleme gideceğimden de eşimin haberi vardı. Dün de, Tanju Bey’in eve geliş saatinde gecikme olmadı, her zamanki saatinde eve geldi. Evde patron benim.”