Gündem Evde peeling nasıl yapılır?

Evde peeling nasıl yapılır?

30.04.2018 - 14:38 | Son Güncellenme:

Cilt bakımı hem kadınların hem de erkeklerin düzenli olarak yapması gereken bakımlar arasındadır. Cilt gün içerisinde birçok etkene maruz kalır ve kirlenir. Gözenekler bu kirler ile dolar ve ortaya çok rahatsız edici bir görüntü çıkar.

Evde peeling nasıl yapılır

Bu durumda yapılması gereken düzenli olarak cildin temizlenmesidir. Cildi temizlemek için de en iyi yöntemlerden birisi peeling yapmaktır. Çünkü peeling gözeneklerin açılmasını sağlayarak içerisinde biriken kirlerin temizlenmesini kolaylaştırır. Peeling yaparken daha öncesinde yüzü yıkayarak kirlerden arındırmak daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Peeling yapmadan önce neler yapmak gerekir?

Peeling, gözeneklerin açılarak kirlerin daha kolay yüzeye çıkmasını sağlar. Evde peeling yapmadan öncede cilde buhar banyosu yaptırmak kirlerin yumuşamasını sağlar. Böylelikle kirler peeling esnasında daha kolay arınır. Buhar banyosu için 4 su bardağı kadar su kaynatılır ve uygun bir kaba konulur. Başınıza havlu kapatarak bu buharın 10 dakika yüzünüze gelmesini sağlamanız gerekir. Daha fazla buhara maruz kalmak cildinizin zarar görmesine neden olabilir. Bu sebeple süreye dikkat edilmesi gerekir. Daha sonra yüz bir pamuk yardımı ile silinir ve ılık su ile yıkanır. Daha sonra peeling işlemine geçilir.

Evde peeling yapmak için gereken malzemeler

Evde peeling yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Evinizde bulunan malzemeler ile siz de masrafsız bir şekilde cildinizi temizleyebilir ve gerekli bakımı yapabilirsiniz. Evde peeling yapmak için gereken malzemeler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

· 1 tatlı kaşığı toz şeker

· 1 tatlı kaşığı su

· 1 tatlı kaşığı limon suyu

Evde peeling nasıl yapılır?

Evinizde peeling yapmak için öncelikle yukarıda belirtilen malzemeler elde edilir. Daha sonra verilen malzemeler karıştırılır ve bu karışım cilde sürülerek masaj yapılır. Burada toz şeker cildi uyararak gözenekleri açacaktır. Bu karışım bitene kadar işlem tekrarlanır ve göz çevresi hariç bütün yüze uygulanır. Daha sonra bu karışım yüzde 5 dakika kadar kalır. Süre sonunda yüz ılık su ile yıkanır ve kurulanır. Uygun bir nemlendirici ile nemlendirilir. Nemlendiricinizi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bal, zeytinyağı ve limon suyu karışımını yüzünüze sürüp 15 dakika bekletip ılık su ile yıkayarak nemlenmesini sağlayabilirsiniz.