Gündem Evden çağırılan profesör Dilek’i kurtardı

Evden çağırılan profesör Dilek’i kurtardı

14.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sancaktepe’deki bombalı saldırıda bacağı ve kolu parçalanan Dilek Aydın, Prof. Dr. Bekir Atik tarafından ameliyat edildi. Aydın’ın sağlık durumu iyi

Evden çağırılan profesör Dilek’i kurtardı

Sancaktepe’de meydana gelen bombalı saldırıda bacağından ağır yaralanan Dilek Aydın (49), hayati tehlikeyi atlattı. Olaydan hemen sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aydın’ı, hastane başhekiminin daveti üzerine Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Bekir Atik ameliyat etti. Atik, “Evdeydim, çağırdılar, gittim. Sol elinin tamamına yakını kopuktu, kasık bölgesinde parçalanma vardı. Tamir ettik. Hayati tehlikesi yok” dedi.

Haberin Devamı

Bombalı saldırıda yaralanan 8 kişinin sağlık durumları iyiye gidiyor. Sancaktepe’deki Via Hastanesi’nde 3 askerin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Teğmen Emre Dede, Astsubay Erhan Kök ve Astsubay İsmail Kütük’ün durumlarının iyi olduğu ve GATA Haydarpaşa Hastanesi’ne sevk edilecekleri öğrenildi.
Arayıp hastaneye çağırdı
Astsubay Orkun Sert, Astsubay Eray Dinçer, Uzman Çavuş İbrahim Bulut ve servis şöförü Hasan Demirci ile yoldan geçen 15 yaşındaki Ercan Özkul’un ise taburcu olduğu belirtildi.
Patlama sonrası Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aydın’ın durumunun ciddiyeti nedeniyle hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Kamil Özdil’in, başka bir hastanenin doktorundan yardım istediği öğrenildi. Doç. Dr. Özdil, ünlü plastik cerrah Pof. Dr. Bekir Atik’i arayarak hastaneye çağırdı. Saat 19.00 sıralarında evine gelen telefonla hemen hastaneye giden Prof. Dr. Atik ve ekibinin yaptığı başarılı operasyonla bacağındaki yara kapatılan genç kadının hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
Prof. Dr. Atik, “Mikro cerrahi kullanabildiğim için beni çağırdılar. Hastanın sol eli, tam değil ama tamamına yakın kopuktu. Elin damarlarını ve sinirlerini onardık. Kasık bölgesinde parçalanma vardı. O bölgedeki adeleleri de tamir ettik. Müdahalelerin ardından genel durumu iyi, hayati tehlikesi bulunmuyor ama birkaç operasyon daha geçirecek. Ülkemize geçmiş olsun. “ dedi. Prof. Atik, Aydın’ın Medeniyet Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildiğini ve müşahade altında olduğunu da kaydetti.
Ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlatan Aydın, olay anını şöyle anlattı: “Bebek bakıcısı olarak çalıştığım ev patlamanın olduğu yere yakın. Eve gitmek için otobüs durağına yürürken bir anda patlama oldu. 15-20 adım daha yürüsem, patlayan arabanın hemen yanında olacaktım. Patlamadan sonra havaya uçtuğumu ve yere düştüğümü hatırlıyorum. Bileğimin sallandığını, serçe parmağımın kopmak üzere olduğunu gördüm. İnsanlar gelene kadar, kanı durdurmak için kendim tampon yapmaya çalıştım. Kafamı kaldırıp vücuduma baktığımda bacağımın içerisindeki kemiği gördüm. Çok korkunç bir manzaraydı. Patlamadan sonra bir süre kimse yanıma yaklaşamadı. O sürede kendimi, ‘Her şey iyi olacak’ diye teselli etmeye çalıştım. Bir kızım öğretmen, diğer kızım okuyor. Allah beni onlara bağışladı” dedi.
Kaymakam ziyaret etti
Patlamanın yaşandığı yerde ise dün onarım çalışması yapıldı. Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve Belediye Başkanı İsmail Erdem de dün Osmangazi Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşlara “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.