Gündem Evi yanan Ali Amca’ya ziyaretçi akını

Evi yanan Ali Amca’ya ziyaretçi akını

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bolu’da ahşap evde çıkan yangının ardından kedisiyle birlikte çekilen fotoğrafıyla gündeme gelen Ali Meşe (83) elindeki yanık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ziyaretçi akınına uğradı.

Evi yanan Ali Amca’ya ziyaretçi akını

Bolu Valisi Aydın Baruş, Ali Meşe’yi Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürerek tedavi edilmesini sağladı. Vali Baruş, taburcu olup kızının evine yerleşen Ali Meşe’yi burada ziyaret etti.

Yangını fark ettikten sonra evde beslediği 3 kediyi kurtarmaya çalıştığını belirten Meşe “En sevdiğim küçük sarı bir kedim vardı. Onu alıp çıkabildim. Galiba biri daha kurtulmuş yangından ama bir kedim yanmış. Çok üzüldüm. Ben yediğim yemeği bile birini kendim yer, birini kedilerime verirdim” dedi.

Olayın, kamuoyunda duyulmasının ardından birçok kişinin telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini aktardığını anlatan Meşe, “Vali Bey çok yardımcı oldu. Bize daha önceden zaten Kaymakamlığa başvurduğumuz için ev verilmişti. Ama beton yeni olduğu için çok soğuk olur diye gidemedik. Yaza doğru yeni evimize geçeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Hastanede kedi sürprizi

Türk Kızılayı Bolu Şubesi görevlileri, Meşe’yi hastanede ziyaret ederek, sürpriz yaptı. Kızılay görevlileri, Meşe’nin kedisini de taşıma çantası içinde hastaneye getirdi. Meşe, çok sevdiği kedisine sarılarak kucağına alırken, büyük sevinç yaşadı. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ali Meşe’nin ihtiyaçlarının karşılandığını, kedi için de mama, şampuan, taşıma çantası ve puset desteği verildiğini kaydetti.

Evi yanan Ali Amca’ya ziyaretçi akını