Gündem Evlerinde 5 günde 6 kez yangın çıktı

Evlerinde 5 günde 6 kez yangın çıktı

11.09.2009 - 15:58 | Son Güncellenme:

.

Evlerinde 5 günde 6 kez yangın çıktı

KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde Abdullah Göktaş ile çocuklarına ait 2 ev, 1 samanlık ile yangın sonrası yerleştirildikleri lojmanda 5 günde toplam 6 kez yangın çıktı. Samanlıktaki yangının elektrik kablolarından çıktığı açıklanırken, evlerdeki yangınların ise çıkış nedenleri belirlenemedi. İtfaiye ekipleri mahallede 24 saat nöbet tutmaya başladı. Mahalle sakinlerinden bazıları yangınların çıkış nedeninin yatır mezarın yanında kozalak toplamalarından kaynaklanmış olduğuna inanıyor.

Daha önce köy olan ve geçen yıl Tunçbilek Beldesine bağlı mahalle statüsüne kavuşturulan beldeye 4 kilometre uzaklıktaki Demirbilek Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki Abdullah Göktaş’a ait samanlık olarak kullanılan tek katlı ahşap binada 3 Eylül 2009 tarihinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında 4 ton saman yandı. İtfaiye yetkilileri yangının elektrik kablolarından çıktığını belirledi.

EVLERİ YANDI

Haberin Devamı

Samanlık yangının ertesi günü 4 Eylül 2009 tarihinde Abdullah Göktaş’in oturduğu iki katlı evin çatısı kısmen yandı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 5 Eylül 2009 tarihinde aynı evin çatısında tekrar yangın çıktı ve çatı bu kez tamamen yandı, gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. 6 Eylül 2009 tarihinde Abdullah Göktaş’ın evinin bitişiğindeki oğulları Yavuz Göktaş, Yıldırım Göktaş ve Bekir Göktaş’ın oturdukları 2 katlı evde de yangın çıktı. Tunçbilek ve Tavşanlı belediye itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi.

LOJMANDA DA YANGIN ÇIKTI

Evleri yanan Abdullah Göktaş, 3 oğlu, gelinleri ve çocukları toplam 18 kişi geçici olarak mahallerinde bulunan bir lojmana yerleştirildi. 7 Eylül tarihinde lojmanda da yangın çıktı. Göktaş ailesinin kaldığı lojmanda sabah saatlerinde odada bulunan yorganların tutuşmasından çıkan yangını evde bulunanlar kendi imkanları ile söndürdü. Akşam saatlerinde de yine lojmandaki evin bir odasındaki kanepe tutuştu. Çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Yangın nedeniyle Göktaş ailesi lojmandan çıkıp aynı mahallede oturan akrabalarının yanına yerleşti.

İTFAİYE 24 SAAT MAHALLEDE BEKLİYOR

Haberin Devamı

Yangınlar üzerine Tunçbilek Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı mahallede 24 saat bekletilmeye başlandı. Belediye İtfaiye yetkilileri samanlık yangının elektrik kablolarından çıktığını ancak ev ve lojmandaki 5 yangının çıkış nedenini belirleyemediklerini söyledi.

MEZARIN YANINDA TOPLANAN KOZALAKLAR UĞURSUZ GELDİ İDDİASI

Abdullah Göktaş’ın 64 yaşındaki kardeşi Ahmet Göktaş, ağabeyinin evlerinin yanmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Halk arasında evlerin yanmasına yatır mezarın yanında toplanan kozalakların neden olduğu iddiasının konuşulduğunu belirten Ahmet Göktaş, “Ağabeyimin çocukları Karakaya Köyü yakınlarında bulunan ‘Karakaya Dedesi’ olarak bilinen kişinin yatır mezarının yanında yakacak için çam kozalağı toplamışlar. Buradaki inanca göre yatır mezarın yakınlarında ağaç kesen ve kozalak toplayanların mallarına zarar gelir. Samanlık ve evlerde yangın çıkınca uğursuzluk nedeniyle çocuklar topladıkları kozalakları geri götürüp aynı yere bırakmışlar. Ancak yangınlar devam etmiş. Yangınların toplanan kozalaklar nedeniyle oluşan uğursuzluk sonucu mu çıktığını bilemiyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar Temel ise Göktaş ailesinin kaldıkları evde çıkan yangınlara bir anlam veremediklerini söyledi. Başkan Temel şunları kaydetti: “İtfaiye ekiplerimiz evlerdeki yangının çıkış nedenini araştırdı bir sonuca varamadı. Yangınlara biz de bir anlam veremedik. Evleri yanan aileye lojman tahsis ettik. Ancak lojmanda da iki kez yangın çıktı. Lojmandaki yangının çıkış nedenini de araştırdık hiçbir şey bulamadık. Göktaş ailesinin yanan evden kurtarıp bahçelerine koydukları koltuk ve kanepelerin de kendiliğinde yandığını öğrendik. Yangınların olduğu mahallede bir itfaiye aracını 24 saat hazır bir halde bekletmeye başladık. Belediye olarak evleri yanan Göktaş ailesine ise evlerini yeniden yapmaları için gereken destekte bulunacağız.” Bu arada Demirbilek Mahallesi sakinlerinden bazıları ise yangının kozalak toplanmasından kaynaklanmış olabileceğine inanmadıklarını söyleyerek, “Yangınların mutlaka bir çıkış sebebi vardır. Jandarma ekipleri de bu konuda araştırma yapıyor” dedi.