Gündem F Tipi’nde Penguen, Leman ve Uykusuz yasak yayınlardan

F Tipi’nde Penguen, Leman ve Uykusuz yasak yayınlardan

02.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan mahkumlarca CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e gönderilen ve hak ihlallerini içeren mektupta, mahkumların talebine rağmen Uykusuz, Leman ve Penguen gibi mizah dergilerinin cezaevine girişinin engellendiği yer aldı

F Tipi’nde Penguen, Leman ve Uykusuz yasak yayınlardan

Mektupta, Taner Korkmaz isimli hükümlünün abonesi olduğu Uykusuz dergisinin yalnızca iki kez, Leman ve Penguen dergilerinin ise yalnızca bir defa verildiği, diğer sayılarının cezaevine komulmadığı ifade edildi. Mektupta, “Mizah dergileri üzerindeki engelleme aylardır devam etmekte olup, bu konuya ilişkin, Ceza İnfaz Kurumları Kütüphane ve Kitaplık Yönergesi’nin 11. maddesi 6. fıkrası gereğince, ‘Mahkemelerce yasaklanmamış olsa bile kurum güvenliğini tehlikeye düşürdüğü veya müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsadığı eğitim kurulu kararıyla tespit edilen hiçbir yayın kuruma kabul edilemez’ hükmü gerekçe gösterilmektedir” denildi.

Broşürlere de vize yok
Mektupta, Adalet Bakanlığı’nın yeni genelgesi kapsamında ailelerce getirilen veya abonesi olunan dergi, gazete ve broşürlerin cezaevine sokulmaması uygulamasının da aralık ayı itibarıyla başladığı ifade edildi.