Gündem Fabrikayı basan eski ortakları, anne- oğula kurşun yağdırdı

Fabrikayı basan eski ortakları, anne- oğula kurşun yağdırdı

19.04.2010 - 17:33 | Son Güncellenme:

Yemek şirketi sahibi ile annesi öldürüldü

Fabrikayı basan eski ortakları, anne- oğula kurşun yağdırdı

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde bir yemek şirketinin sahibi 22 yaşındaki Eren Odabaş ile annesi 39 yaşındaki Sara Odabaş, işyerlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü. Olay sonra kaçan şüpheli 36 yaşındaki Bülent Turan polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Olay Soğukpınar Mahallesi, Kemalpaşa Hükümet Caddesi No: 6'daki Anfora Yemek Temizlik Gıda İnşaat Otomotiv Sanayi ve Limited Şirketi'nde bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Yemek şirketinin sahibi Eren Odabaş ile yönetim kurulundaki annesi Sara Odabaş, fabrikalarındaki odalarında çalışanların gözleri önünde Bülent Turan'ın silahlı saldırısına uğradı. Anne- oğul, baş ve vücutlarının diğer kısımlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirirken, şüpheli Turan fabrikaya geldiği ‘Dervişoğlu’ özel plakalı siyah bir ciple olay yerinden kaçtı. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine harekete geçen polis, Bülent Turan'ı Turgutlu'da yakaladı.

ESKİ ORTAKLARI

Gözaltına alınan Turan'ın, Eren Odabaşı'nın babası Bülent Odabaş ile eski ortak oldukları öğrenildi. Turan polisteki ilk ifadesinde, Bülent Odabaş ile yüzde 50 ortak olduğu Külahçıoğlu Yemek şirketi'yle girdikleri Ege Üniversitesi ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 2009 yılı Ocak ayında tutuklanarak 9 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat ettiklerini anlattı. Bülent Turan, “Cezaevinde tutuklu olduğum süre içinde ortağımın oğlu Eren, imzamı taklit ederek, fabrikadaki hisselerimi almış. Daha sonra da yemek şirketinin adını Anfora olarak değiştirmiş. Bu durumu kendime yediremedim” dedi.

Haberin Devamı

Eşi ve oğlunun ölüm haberini alarak fabrikaya gelen Bülent Odabaş, ‘olamaz’diye, feryat edip, sinir krizi geçirdi. Odabaş'a, fabrikanın yakınındaki Sosyal Güvenlik Kurumu Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi Kemalpaşa Semt Polikliniği'ndeki doktorlar tarafından sakinleştirici iğne vuruldu.

Olayın görgü tanığı üç fabrika çalışanının da ifadesine başvuran polis, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.