Gündem Fahri konsolosa küfür- hakaret suçlaması

Fahri konsolosa küfür- hakaret suçlaması

26.06.2008 - 18:08 | Son Güncellenme:

.

Fahri konsolosa küfür- hakaret suçlaması

ALMANYA’nın Gaziantep Fahri Konsolosluğu'na 10 Haziran'da atanan işadamı Oktay Kara’nın daha önce mahkemelik olduğu iş kadını Güzin Girgin, bu kişinin kendisine küfür ve hakaretten mahkemece cezaya çarptırıldığını, bu nedenle yapılan atamaya şaşırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Çanakkale’de oturan ve başta Yunanistan olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerindeki firmalarla Türkiye’deki firmalar arasında iş bağlantıları yapan Güzin Girgin’in sözkonusu ettiği dava dosyasındaki bilgilere göre, Oktay Kara 5 Şubat 2007’de 90 adli gün para cezasına çarptırılıp, bin 800 YTL ödemesi kararlaştırıldı ve karar Yargıtayca’da onaylandı. Güzin Girgin, bu kez 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de 120 bin YTL’lik tazminat davası açtı. Bu davanın ilk duruşması önümüzdeki eylülde yapılacak.

HAKARETİN NEDENİ

İş kadını Girgin, Gaziantep’te yerleşik AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in de ortak olduğu Selçuk İplik A.Ş ile Yunanistan’daki bazı firmalar arasında ihracat bağlantılarına aracı oldu. Ancak, Girgin’in mal satmasına aracı olduğu bir firma borcunu ödemeyince, Selçuk İplik yöneticileri de iddiaya göre bu parayı Güzin Girgin’den tahsit elmeye çalıştı, ayrıca kendisinin aracılık parasını ödemedi. Açılan davanın iddianamesindeki anlatıma göre, bulduğu müşterisinin borcunu ödememesinde kendi suçunun olmadığını savunan Güzin Girgin birçok kez başvurarak parasını tahsit etmeye çalıştı. Bunun üzerine Girgin’i cep telefonundan arayan Selçuk İplik’in ortaklarından Oktay Kara, “Bize şantaj mı yapıyorsun Or.... karı?” dedi. Bu telefon konuşmasına Güzin Girgin’in Yunanistanlı bir arkadaşı ile ablası Fatma Girgin de tanık oldu. Ardından da Oktay Kara’nın kardeşi Bilal Kara, Güzin Girgin’i arayarak ağabeyinin yaptığından dolayı özür diledi.

Haberin Devamı

Bu gelişme üzerine Güzin Girgin, Gaziantep Adliyesi’ne şikayette bulundu. Delil olarak da cep telefonu konuşma ve kayıtlarını sundu. Cumhuriyet Başsavcılığı da 14.7.2006 tarihinde Oktay Kara ve Bilal Kara hakkında hakaret suçlamasıyla TCK’nın 125/1 ve 2. maddeleriyle cezalandırılması istemiyle dava açılmasına karar verdi. Mahkemin ilk duruşmasında davacı Güzin Girgin, “Oktay Kara’nın bana telefonda Or.... karı dediğini ablam ve Yunanlı arkadaşım da duydu. Çünkü, çok yüksek sesli konuşuyordu. İkisinden de şikayetçiyim” dedi. Girgin’in ablası Fatma Girgin de ifadesinde, “Öğlenden sonraydı. Kız kardeşimin telefonu çaldı. Ve telefondaki kişi kız kardeşime yüksek sesle, ‘Güzin hanım, or... karı’ dedi. Kardeşim de ‘Oktay Bey ben oros... isem siz de peze...dedi. Oktay Kara or... kelimesini iki kez tekrarladı. Bağırarak konuştuğu için duydum” dedi.

Haberin Devamı

İPTAL ETTİRECEĞİM

DHA Muhabirini’nin telefonla görüştüğü Güzin Girgin, sözkonusu davanın sonuçlandığını ve zanlının aldığı hapis cezasının bin 800 YTL para cezasına çarptırıldığını belirterek, “Sonradan öğrendim ki bu kişi devletin üst düzey yöneticilerinin önerisiyle Gaziantep’in Almanya Fahri Başkonsolosu yapılmış. 10 Haziran’da da resmen göreve başlamış. Bu kişiyle ilgili hem hukuki mücadelemi sürdüreceğim, hem de Almayna hükümeti nezdinde girişimlerde bulunacağım. Eminim, gerçeği öğrenirlerse bu atama iptal edilir” diye konuştu.

İşadamı Oktay Kara suçlamalarla ilgili konuşmak istemedi.