Gündem ‘Faşist bir uygulama’

‘Faşist bir uygulama’

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristlere her türlü imkan verip, teröristlere kucak açıp demokratik hukuk devleti olan Türkiye’nin meşru hükümetinin bakanlarına kapıyı kapatmak ve onu demokrasiyle insan haklarıyla ve hukukun üstünlüğüyle izah etmek mümkün değildir.

‘Faşist bir uygulama’

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: Bu çok net bir şekilde ifade etmek gerekirse ilkel bir uygulamadır. Nazist ve faşist bir uygulamadır. Hollanda’da nazizmin ve faşizmin ayak seslerinin duyulmasının ötesine geçildiği ve hükümetin bu kararıyla nazizmin ve faşizmin dirilttiğini görüyoruz. Hollanda’daki vatandaşlarımızın üzerine köpekleri salıyorlar. Tanklar korkutamadı bu milleti, savaş jetleri korkutamadı, 3-5 köpekle mi sindirteceksiniz?

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ: Bugün tekrar Avrupa suç üstü halinde yakalanmıştır, maskeleri bir kez daha düşmüştür. Avrupa’yı bir arada tutan evrensel değerler, insan haklarına saygılı politikalar, hukukun üstünlüğü idi. Avrupa’yı Avrupa yapan, Avrupa’yı birleştiren bu değerler artık ortadan tamamen kalkmıştır, ayaklar altına alınmıştır, çiğnenmiştir. Avrupa rüyası artık bitmiştir, Avrupa’da çöküş başlamıştır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele Avrupa’nın yüz karasıdır. Hollanda bu tutumu ile Orta Çağ karanlığına geri gidişin başlangıcını yapmıştır. Hollanda ve Avrupa, İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü değerleri üzerine inşa edildiğini iddia eden bir medeniyet ancak dün gördük ki bizim tabirimizle kendilerine Müslüman.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU: Son dönemlerde ülkemizin istikrarını bozmaya, güvenini sarsmaya çalışan birçok oyuna, tuzağa muhatap oluyoruz. Son günlerde de Avrupa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan gördüğümüz tavra hep birlikte şahidiz. Bunun için ‘yuh’a gerek yok. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunun için daha güçlü 16 Nisan akşamı ‘evet’e ihtiyacımız var.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ: Ne olacak yani bizim bakanlarımız Avrupa’da olsa ne olacak? Biliyorsunuz 16 Nisan’da bir referandum var. Bizim bakanlarımızın bu ziyaretlerinin sebebi bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızdan ‘evet’ oyu vermelerini istemek içindir. ‘Evet’ oyu çıkmasından, evet sonucu çıkmasından o kadar çok rahatsızlar ki bakanlarımızın ülkelerine gelip, Türk vatandaşlarıyla hasbihal etmelerine dahi müsaade etmiyorlar.

‘Faşist bir uygulama’

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN:Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Uluslararası suç işliyorlar. Bizim beklentimiz daha fazla geri dönülmez bir noktaya varmadan sorunu suhuletle çözmek. Aksi yönde bir gelişme olursa tavrımızı netleştireceğiz.