Gündem Fatih Camii'nde imama saldırı! 'Önce boğazımı sonra bacaklarımı bıçakladı'

Fatih Camii'nde imama saldırı! 'Önce boğazımı sonra bacaklarımı bıçakladı'

15.05.2024 - 12:39 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih Camii’nde namaz sırasında bağıran Ömer Salgın'ın, kendisini uyaran imam Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçaklamasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Fatih Camii’nde namaz sırasında bağıran ve sonrasında da imam Galip Usta ile öğrencisi Bilal Erdem’i bıçaklayarak yaralayan Ömer Salgın’ın yargılanmasına başlandı. Sağlık gerekçesi ile duruşmaya katılmayan Ömer Salgın’ın babası duruşmada tanık olarak dinlendi. Baba Salgın, “5 vakit camide namaz kılan bir insandı. Ben böyle bir şey yapacağını ne düşündüm ne de aklıma getirdim. Oğlumuzu bu düştüğü durumdan çıkaramadık” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Fatih Camii’nde 8 Ocak günü meydana gelen olayda namaz sırasında bağıran Ömer Salgın, kendisini uyaran imam Galip Usta’yı ve Bilal Erdem’i bıçaklamıştı. Etraftakiler tarafından etkisiz hale getirilen Ömer Salgın, çıkarıldığı mahkeme tarafından, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kasten yaralama” suçlarından tutuklanmıştı. Ömer Salgın hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer Salgın sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle katılmadı.

“KANEPEYE DÜŞTÜM SALDIRMAYA DEVAM ETTİ”

Müştekiler Galip Salgın, Bilal Erdem ve Yusuf Can İslam ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada ifade veren İmam Galip Usta, olay günü camide nöbetçi olduğunu söyleyerek, “’Hoca sana bir şey diyeceğim’ dedi. Birden boğazlayarak bıçakladı. Ben önce bıçak olduğunu hissetmedim. Kanepeye düştüm. O hala saldırmaya devam ediyordu. Bacaklarımla kendimi savunuyordum. Bacaklarımı da bıçakladı” dedi.

“BOĞAZIM KESİLDİ SESİM KISILDI”

Öğrencilerinin engel olmaya çalıştığını anlatan Galip Usta, “Öğrencim engel olmaya çalışınca o da bıçaklandı. Sonrasında güvenlik görevlileri müdahale etti. Daha öncesinde bu kişiyi hiç görmemiştim. Akşam namazını kıldırdığım sırada delikanlı ayağa kalktı, ‘Ey Müslümanlar gaflet uykusundan uyanın’ diye bağırdı. Ben hiçbir şey demedim” dedi. Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Usta, “Boğazım kesildi. Sesim kısıldı. Beni direkt öldürmeye teşebbüs etti. Allah korudu” dedi.

Haberin Devamı

3 SANİYEDE ÖLÜM PLANI

Müşteki Bilal Erdem ise, “Odaya girer girmez hocamızın boynuna saldırdı. Ben bıçağı görmedim. 2-3 saniye içerisinde hocamızı öldürecekti. Ayırmaya çalışırken boşta kalan eliyle beni ciğerimden bıçakladı” dedi.

“OĞLUMUZU DÜŞTÜĞÜ DURUMDAN ÇIKARAMADIK”

Müşteki ifadelerinin ardından sanık Ömer Salgın’ın babası Hüseyin Salgın tanık olarak dinlendi. Yaşanan olaydan 1 ay önce oğlunun olumsuzluklar yaşamaya başladığını söyleyen Hüseyin Salgın, “Eşiyle şiddetli kavga edip eşini evden kovdu. Morali bozuktu. Yemek yememeye, uyumamaya başladı. Düzenli olarak camiye giderdi. 5 vakit camide namaz kılan bir insandı. Ben böyle bir şey yapacağını ne düşündüm ne de aklıma getirdim. Oğlumuzu bu düştüğü durumdan çıkaramadık” dedi.