Gündem Fatih Erbakan: Yürüyüşümüze en güçlü bir şekilde devam edeceğiz

Fatih Erbakan: Yürüyüşümüze en güçlü bir şekilde devam edeceğiz

01.04.2024 - 02:12 | Son Güncellenme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kendimizi milletimize bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. 'Zafer Milli Görüşçülerindir ve zafer yakındır' sözü bu akşam gerçek oldu. Şimdi hep birlikte milletimizle omuz omuza, teşkilatımızla omuz omuza çok daha büyük zaferlere, çok daha büyük başarılara hep birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Fatih Erbakan: Yürüyüşümüze en güçlü bir şekilde devam edeceğiz

Fatih Erbakan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Erbakan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin, "Açılan sandık oranlarından çıkan sonuç, Yeniden Refah Partimiz Türkiye genelinde belediye başkanlığı seçimleri, Türkiye geneli oy ortalaması olarak yüzde 6 oy oranına ulaşmış, oylarını 14 Mayıs'a göre yüzde 100'ün üzerinde arttırmış ve Türkiye'nin 3'üncü partisi olmuştur. Bir de belediye meclis üyeliği seçiminin Türkiye geneli sonuçları var. Burada sandıkların yüzde 28'i açılmış durumda. Belediye meclis üyeliği, yani partimizin asıl oyunu gösteren sonuçlarda Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz yüzde 8,7 oy oranına ulaşmıştır. Bu açıkladığımız verilere göre Yeniden Refah Partimiz 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve yıldızı konumundadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat Belediyesi'ni Yeniden Refah Partisi'nin kazandığına işaret eden Erbakan, "Bu iki il belediyesine ilaveten 43 ilçe ve 24 belde belediyesini de kazanmış bulunuyor. Toplamda 69 belediyeye Yeniden Refah Partimiz kazanmış bulunuyor. İnşallah bu belediyeler de Milli Görüş belediyeciliği ruhunu yeniden yaşatmak, canlandırmak üzere hazır bulunuyor. Bu sonuçlar milletimizin tercihini Milli Görüş'ten ve Yeniden Refah’tan yana kullandığını açık bir şekilde göstermiştir. Bu sonuçlar Milli Görüş'ün yeniden şahlanışıdır ve Yeniden Refah'ın iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir. Aziz milletimize, Yeniden Refah Partimize göstermiş oldukları bu büyük teveccüh dolayısıyla en içten teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Milletimiz basiretiyle, ferasetiyle, Milli Görüş ruhuna duyduğu özlemle bu seçimde tercihini Yeniden Refah'tan yana kullanmıştır. Bu seçimlerin şampiyonu ve yıldızı olduğumuz açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'YÜRÜYÜŞÜMÜZE EN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ'

Yeniden Refah Partisi ile ilgili bütün algı operasyonlarına, karalama kampanyalarına, iftiralara en güzel cevabı milletin sandıkta verdiğine dikkat çeken Erbakan, şöyle konuştu:

"Bu sonucun özeti budur. Milletimiz iftiracılara, gazeteci kılığına bürünmüş trollere ve yolunu kaybetmiş vefasızlara en güzel dersi sandıkta vermiştir. Bu seçimler Milli Görüş gömleğini pazarlamaya kalkanların her türlü çirkin iftiralarına rağmen algı operasyonları ve karalama kampanyalarına rağmen Yeniden Refah Partimizin, milletimizin gönlündeki yerinin tertemiz olduğunu Milli Görüş'ün leke tutmayacağını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu seçimler, her türlü çirkin iftiraya rağmen 1969 yılında çekilen besmelenin bereketinin, halen daha üzerimizde olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Seçim sürecinde teşkilatlarımız ve adaylarımızla tüm tehditlere, baskılara ve özel talimatla gerçekleştirilen medya ambargolarına rağmen disiplinli ve gayretli bir şekilde çalışarak büyük bir başarı elde etmişlerdir. 'Artık çare var, artık umut var, artık Milli Görüş var, artık Yeniden Refah var' diyoruz. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünya hedefleri doğrultusunda yürüyüşümüze en güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Buradan aziz milletimize milli görüş sözü veriyoruz. Bize emanet ettiğiniz belediyelerde sizlere asla ihanet etmeyeceğiz. Yeniden Refahlı belediyelerde ahlaklı belediyecilik ile yönetim yapacağız. İsrafı, rüşveti, yolsuzluğu, rantçılığı, adam kayırmacılığı, kibri, yetim malına göz dikmeyi, milleti hizmetten yoksun bırakmayı, Yeniden Refahlı belediyelerde asla görmeyeceksiniz. Kendimizi milletimize bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. 'Zafer Milli Görüşçülerindir ve zafer yakındır' sözü bu akşam gerçek oldu. Şimdi hep birlikte milletimizle omuz omuza teşkilatımızla omuz omuza çok daha büyük zaferlere, çok daha büyük başarılara hep birlikte yürüyeceğiz. Adil bir düzenin hakim olması, paylaşımda adaletin, yönetimde, adaletin, yargıda adaletin hakim olması, yaşanabilir Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye'nin ve adil bir dünyanın kurul hedefleri doğrultusunda çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Seçim sonuçları hayırlı olsun."