Gündem Fatma Cengiz tiyatrosu!

Fatma Cengiz tiyatrosu!

11.03.2009 - 01:21 | Son Güncellenme:

Eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in ‘Komutanlarla irtibatımı sağladı’ dediği Fatma Cengiz ifadesinde, ‘S1 yapılanması tiyatro oyunudur’ dedi

Fatma Cengiz tiyatrosu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in “Komutanlarla irtibatımı sağladı” dediği Fatma Cengiz, mahkemeye verdiği ifadede, Ergenekon örgütünden haberi olmadığını iddia etti.
İbrahim Şahin’le kendisinin temas kurduğunu ve tanıştığını anlatan Cengiz, “Şahin, şiir yazdığımı hayal dünyamın geniş olduğunu söyleyerek, benden tiyatro oyunu yazmamı istedi. Oyunun konusunun kendisinin göreve geri dönüşü olmasını söyledi. S1 yapılanması ise yazacağım tiyatro oyununun içinde geçiyordu” dedi. Cengiz, kendisinde ele geçirilen “Asılacaklar listesi”nin ise 13 yaşındaki bir yakınına gelen mail olduğunu iddia etti.
Kayseri’de Türkiyem adlı yerel radyoda sunucu ve programcı olarak çalışırken küçük bir dinleyicisinin kendisine “Asena” lakabını taktığını anlatan Cengiz, “Ben de Asena ismiyle mail adresi aldım. Bu kod isim değildir. Türk tarihine meraklı olduğum için Ermeni tehciri meselesiyle ilgileniyordum. Bu alanda çalışmaları olduğunu bildiğim öğretmen Abdullah Ayata’dan çalışmalarının özetini istedim. Evde bulunan notlar, Ayata’nın çalışmalarıdır” dedi.
Kayseri’de 13 yaşındaki bir yakınına “Asılacaklar listesi” isimli bir mail geldiğini öne süren Cengiz, “Mailde listenin altında Abdullah Öcalan, Mehmet Eymür, Mehmet Ağar ve halen görevli birçok siyasetçi ve devlet görevlisinin ismi vardı. Mailin İlteriş Kutluoğlu takma adını kullanan inşaat mühendisi Evren Pür tarafından gönderildiğini tespit ettim. Ona neden böyle bir mail gönderdiğini sorduğumda Kuvayı Milliyeci olduğunu, Mustafa Kemal’i çok sevdiğini söyledi” dedi.

‘Şahin oyun yazmamı istedi’
İbrahim Şahin’in adını Susurluk kazasından sonra basından duyduğunu ve kendisiyle tanışmak istediğini belirten Cengiz, şunları söyledi:
“Babamın arkadaşı olan ve halen şeker fabrikasında çalışan Ziya Şahin’in cep telefonda kayıtlı olan, İbrahim Şahin’e ait numarayı kendisinden habersiz aldım. Şahin’e tanışmak istediğimi belirten bir mesaj çektim. O da kim olduğumu sordu. Kendimi tanıttıktan sonra bana Kayseri’ye gelince tanışabileceğini söyledi. Kayseri’ye geldi, otelde yerel TV için basın toplantısı yaptık.
Otel masraflarının Kayseri Şeker Fabrikası’nın başkanı Vedat Ali Özışık tarafından yapıldığını duydum. İbrahim Şahin, şiir yazdığımı, hayal dünyamın geniş olduğunu söyleyerek, benden tiyatro oyunu yazmamı istedi. Oyunun konusunun kendisinin göreve geri dönüşü olmasını söyledi. Ben de yazmaya başladım. Hatta oyundaki adı Talat Erten olan, Fahri Kepek’le tanıştırdım. Kepek, İbrahim Şahin’i Talat Erten olarak arayıp görüşüyordu.”

‘S1 yapılanması da oyun’
Cengiz, Şahin’de ele geçirilen S1 yapılanmasıyla ilgili ise, “Şahin, yazacağım oyun için böyle bir yapılanma olabileceğini mesaj olarak bana iletti. Ben de tiyatro oyununu S1 yapılanması şeklinde yazdım. Bu yapılanma, sadece bir tiyatro oyunudur. Ben bazı şehit isimlerini de istedim ancak Şahin göndermedi” diye konuştu. Cengiz, Şahin’le yazışmalarında geçen Ermeni soykırımı iddialarına destek verenlerin listesi, ‘kripto Ermenileri’ ile ASALA-PKK ilişkisi konularının tiyatro oyununun konusu olduğunu öne sürdü. Cengiz, kendisinde eski milletvekili Sedat Bucak’a ait telefon numarasının da olduğunu ancak hiçbir şekilde görüşme yapmadığını da iddia etti.
Fatma Cengiz, İbrahim Şahin’in evinde ele geçirilen bazı belgelerin kendisi tarafından gönderildiğini söyledi. Şahin’in evinde, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ‘yi hedef alan 5 aşamalı eylem planı ele geçirilmişti.