Gündem ‘Faturayı Bay Kemal’e kestiler’

‘Faturayı Bay Kemal’e kestiler’

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimlerin ardından dağılan Millet İttifakı’na yönelik, “Bay Kemal’e ilk hançeri vuranlar toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis’e taşıdığı uyanıklar oldu” ifadelerini kullandı.

‘Faturayı Bay Kemal’e kestiler’

Adıyaman DHA- İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni ve aday tanıtım toplantısına katıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de hazır bulunduğu törende konuşan Erdoğan, “Kura çekimini yaptığımız 2 bin 798 afet konutunun hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Halen inşaatı süren 32 bin konutumuzun yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Terör tepkisi 

Konuşmasında, sinagog ve adliye saldırıları üzerinden muhalefete yüklenen Erdoğan, şunları söyledi: “Terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar boşuna değildir. Hepsi de aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmediği bir şey var; Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığıdır. Son olarak şanslarını cumhurbaşkanlığı seçiminde denediler. Yolda görseler birbirilerine selam vermeyecek olanlar, 7’li koalisyon kurdu. Faturayı da Bay Kemal’e kestiler. Bay Kemal’e ilk hançeri vuranlar toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis’e taşıdığı uyanıklar oldu.” 

Haberin Devamı

‘Vefa borcumuz var’ 

Erdoğan, anahtar teslim töreninin ardından, partisinin Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katıldı. “Belediyecilik konusunda AK Parti ve Cumhur İttifakı’yla yarışabilecek hiçbir babayiğit yoktur” ifadesini kullanan Erdoğan,  “85 milyonun dertlerine derman olmanın peşindeyiz. CHP gibi kapalı kapılar ardında terör örgütü uzantılarıyla DEM’lenmek yerine sözümüzü doğrudan millete söylüyoruz” dedi. 

Erdoğan, daha sonra Kahta ve Sincik ilçelerini ziyaret etti. Deprem bölgesinin her zaman gündemlerinde olacağını dile getiren Erdoğan “Kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi edecek imkana sahibiz. Programımıza Kahta ve Sincik’i de dahil ettik. Buraya vefa borcumuz var. Güzel insanların şehri Adıyaman’ı adeta ‘Acıyaman’a çeviren depremin izlerini birer birer siliyoruz” diye konuştu. 

‘Nihai karar AYM’ye verildi’

Danıştay kontenjanından AYM üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için dün AYM Yüce Divan Salonu’nda ant içme töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, emekli olmadan önce katıldığı son cübbe giydirme töreninde, isim vermeden milletvekilliği düşürülen Can Atalay konusuna yönelik mesajlar verdi: “Kesinleşen bir karara karşı bireysel başvuru yapıldığında artık Anayasa’yı yorumlamak ve uygulamak konusunda nihai karar, AYM’ye verilmiştir. AYM’nin kararlarını ve Anayasa hükümlerini beğenmeyebilirsiniz ancak bu kararlara uyulması anayasal bir zorunluluktur” dedi. 

Haberin Devamı

Adıyaman başkan adayları

■ Besni - Reşit Alkan
■ Çelikhan - Mustafa Bulut
■ Gerger - Erkan Aksoy
■ Gölbaşı - Hakan Toydaş
■ Kahta - Mehmet Can Hallaç
■ Samsat - Halit Fırat
■ Sincik - Mehmet Korkut