Gündem Feci kaza!.. 11 ölü, 31 yaralı!

Feci kaza!.. 11 ölü, 31 yaralı!

22.12.2013 - 08:54 | Son Güncellenme:

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölenlerin sayısı 11 oldu.

Feci kaza.. 11 ölü, 31 yaralı

Ağır yaralanan ve hastanede tedaviye alınan 2 yaralı yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan 31 kişinin de Kayseri'deki hastanelerde tedavi gördüğü bildirildi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Erciyes Dağı'ndan inen, araç muayenenesini 2 yıldır yaptırmamış midibüsün yol açtığı kazanın ardından 2'nci midibüs de kazaya karışmış. Malesef 3'ü hastanede 8'i olay yerinde olmak üzere 11 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan her iki minibüsün karıştığı kaza sonrası 3 ambulansımız olay yerine acilen ulaşmıştır. İkinci kazada bir acil servis teknisyeni de ağır yaralanmıştır. Üzerinde kimlik olmadığı için 4 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

GERİYE ÇEKTİRDİĞİ SON FOTOĞRAFI KALDI

Kayseri'nin Hacılar İlçesinde meydana gelen trafik kazasında ölen 11 kişiden kimliği belirlenen 8'inci kişinin üniversite mezunu 21 yaşındaki Tuğba Çanlı olduğu öğrenildi. Konya'da oturan Tuğba Çanlı'nın arkadaşlarının ısrarı üzerine Niğde'den gelen midibüse bindiği ortaya çıktı. Katliam gibi kazada yaşamını yitiren Çanlı'nın, isimsiz ceset olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konulduğu belirlendi. Kayseri'ye gelen ailesinin aradığı genç kızın cesedini yakınları teşhis etti. Genç kızdan geriye gündüz saatlerinde Erciyes Dağı'nda çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı. Öte yandan kazada hayatını kaybeden 11 kişiden 8'nin kimlikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Bu arada kazada hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi. Ölenlerin, Mehmet Tosun, Coşkun Coşkun (26), Alpay Bahadır Utar (19), Celal Coşkun (35), Melike Velioğlu, Çiğdem Gürbüzoğlu, Tuğba Çanlı (21), Hüseyin Baran, Rabia Gürbüzoğlu, Ece Nur Kılıç ve Ebru Salmanoğlu olduğu öğrenildi.

KAZA YAPAN MİNİBÜSÜN ARKA LASTİKLERİ KAPLAMA ÇIKTI

Kar lastiği zorunlu olmasına karşın, Niğde'nin Ulukışla ilçesinden kar lastiği takmadan ve araç muayenesini tam olarak yaptırmadan yola çıkan 51 AR 105 plakalı midibüsün arka lastiklerinin de kaplama olduğu belirlendi. Kazaya karışan her iki midibüsün de takograflarına trafik polisleri tarafından el konuldu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Video için tıklayın