Gündem Festivalin yıldızı McKellen İstanbul’da

Festivalin yıldızı McKellen İstanbul’da

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin en önemli oyuncularından olan ve Sir unvanına sahip Ian McKellen önceki gün İstanbul Film Festivali vesilesiyle İstanbul’a geldi.

Festivalin  yıldızı McKellen İstanbul’da

McKellen ilk kez ziyaret ettiği İstanbul’da kültür ve sanat dünyasından isimlerle bir araya gelecek. British Council’ın ‘Shakespeare Yaşıyor’ programının ve dünyanın ilk global, dijital LGBT film festivali FiveFilms4Freedom kampanyasının da elçisi olan McKellen, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılacak.

‘Sabırsızım’

McKellen, İstanbul’da British Council ofisinde yaptığı ilk açıklamada, “Ülkelerarası iletişimin önemine inanan biri olarak Türkiye’yi, buradaki yaşamı ve insanları daha iyi tanımak için sabırsızlanıyor, sınırlara inanmıyorum” dedi. Sir Ian McKellen’ın bugün saat 11.00-11.30 arası British Council Wider Europe Sanat Direktörü Gregory Nash’le yapacağı ‘DSahnesi’ başlıklı sohbet, British Councill’ın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanacak. McKellen, 7 Nisan Cuma günü de festival etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil’le bir ‘Festival Sohbeti’ne katılacak. Etkinliği British Council Türkiye web sayfası canlı yayınlayacak.

Haberin Devamı

Festivalde bugün

- ‘Yaralı Kalpler’ (Atlas Sineması, 16.00): Rumen yönetmen Radu Jude filminde, entelektüel bir bakışla yaşamın değerini hatırlatıyor.

- ‘Saygın Vatandaş’ (Nişantaşı City’s, 19.00): Film, ürettiği kara mizahla, festivalin en eğlenceli yapımlarından biri.

- ‘Sonsuz Şiir’ (Atlas Sineması, 21.30): Yönetmen Alejandro Jodorowsky, filminde gençlik yıllarını anlatıyor.