Gündem ‘FETÖ’cü ailelerden 9 çocuk geri alındı’

‘FETÖ’cü ailelerden 9 çocuk geri alındı’

28.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Editör Masası’na konuk olan Aile Bakanı Kaya “FETÖ terör örgütüyle iltisakı tespit edilen dokuz koruyucu aileden evladımızı aldık, beyinlerinin yıkanmasına izin veremezdik” dedi...

‘FETÖ’cü ailelerden  9 çocuk geri alındı’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, A.A Editör Masası’na konuk oldu. Kaya’nın açıklamaları özetle şöyle:
SURİYELİYE DE AİLE DESTEK PROGRAMI: Aile eğitim programıyla bugüne kadar 551 bin vatandaşa ulaştık. Programı Suriyeli göçmenler için Arapça’ya da çevirdik. Onlara da aile eğitim programını uyguluyoruz.
541 BİN GENCE EVLİLİK EĞİTİMİ: Evlilik öncesi eğitim programı ile de evliliğe hazırlanan çiftlere beklentilerinin ne olması gerektiği, çiftler arası uyum, iletişim kabiliyetlerinin artırılması noktasında özellikle iletişim ağırlıklı dersler verdik. Bu çerçevede 541 bin evlenecek gence eğitim verildi.
YÜZDE 38’İ BOŞANMAKTAN VAZGEÇTİ: Boşanma sürecinde danışmanlığımıza başvuran yaklaşık 7 bin 500 çiftimizden 2 bin 884’ü, yaklaşık yüzde 38’i evliliğini devam ettirme kararı aldı. Yüzde 38 iyi bir oran. Bunun yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çeyiz hesabı projesi çerçevesinde yaklaşık 24 bin genç, bankalarda mevduat hesabı açtı ve 17 milyon lira mevduat birikti. Şu an 7 bin kişi konut hesabı açmış durumda ve 28 milyon lira mevduat birikmiş. Şimdiye kadar 1 milyon 770 bin çocuk için 755 milyon lira doğum yardımı yaptık.
KRONİK HASTALAR İÇİN ÇALIŞMA: Yeni bir sosyal yardımımız var. Kronik hastalığı sebebiyle maddi açıdan çok ciddi bir şekilde zarar görmüş, vatandaşlarımıza yeni bir yardım çalışması yapıyoruz. Detayları Sağlık Bakanlığı ile çalışıyoruz.
15 BİN ÇOCUK EVLATLIK VERİLDİ: 15 bin çocuk evlatlık olarak verildi. Bugün 4 bin 120 koruyucu aile yanında 5 bin 4 çocuğumuz sıcak bir yuvada. Çocuk esirgeme kurumlarının sayısı çok ciddi azaldı, 6-8 tane var. Çocuk evlerinde 3-5 çocuğumuz, modern evlerimizde bakıma alınıyor ama yine de çocukların bir aile ortamına ihtiyacı var.
FETÖ terör örgütüyle iltisakı tespit edilen 9 koruyucu aileden evladımızı aldık. Çünkü çocuklarımızın güzel, aydınlık geleceğe, sağlıklı birer birey olarak hazırlanmalarını istiyoruz, terör örgütüyle iltisaklı kişilerin yanında beyinlerinin yıkanmasına izin veremezdik.

Yazarlar