Gündem FETÖ’den alınan okullar açıldı

FETÖ’den alınan okullar açıldı

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sudan’da geçen yıl Fetullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) alınarak Türkiye Maarif Vakfı’na devredilen okulların toplu açılışı gerçekleştirildi.

FETÖ’den alınan okullar açıldı

Türkiye Maarif Vakfı’ndan yapılan açıklamada, başkent Hartum’da anaokulu, 2 ilköğretim ve 2 lise binasının bulunduğu eğitim kampüsünün bahçesinde açılış töreni düzenlendiği belirtildi. Vakfa devredilen FETÖ okullarının açılışının yapıldığı programda, iki ülkenin milli marşları ile Kuran-ı Kerim okundu. Türkiye ve Sudan yöresel oyunlarının da yer aldığı etkinlikte, Sudanlı öğrenciler Türkçe türküler söyledi.

Haberin Devamı

Hükümete teşekkür

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Daha önce misyoner bir anlayışla buralarda faaliyet gösteren, adımızı ve bayrağımızı kullanan hainlerden bu okulların alınıp Türkiye Maarif Vakfı’na teslim edilmesi dolayısıyla başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere Sudan hükümetine, Hartum eyalet hükümetine ve bu coğrafyada yaşayan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Zira önceki dönemde burada nesilleri kimliklerinden uzaklaştırmak, bir anlamda köleleştirmek ve emperyalistlere köle etmek için bir eğitim yürütülmekteydi.”

Hartum Eyaleti Eğitim Bakanı Dr. Farah Mustafa da “Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen öğretmen ve idareciler ile Sudan Milli Eğitim Bakanlığı’dan gelen idarecilerimiz bu okullarımızda buluşuyor. Bakanlık düzeyinde bugün burada olmamız bizim de Türkiye’ye karşı olan muhabbetimizi ve sevgimizi göstermektedir. Burada eğitim alanında çok güzel şeylerin yapıldığına şahit oluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Okullar baştan sona onarıldı

Türkiye Maarif Vakfı Sudan Direktörü Fahreddin Keskin, vakfa devredilen 5’i Hartum’da, biri Nyala’da toplam 6 okulda bin 564 öğrencinin eğitim öğretim gördüğüne işaret ederek “Okullar tüm masrafları Türkiye’den karşılanarak iç ve dış mekanlarıyla baştan sona onarımdan geçirilmiştir” dedi. l İSTANBUL AA