Gündem FETÖ’nün peruklu amirali!

FETÖ’nün peruklu amirali!

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen ve İzmir’de yakalanan Tuğamiral İrfan Arabacı’nın, kimliğini gizlemek için peruk taktığı ve zorunlu kalmadıkça evden çıkmadığı, ayrıca yurt dışına kaçmak için uygun ortam aradığı tespit edildi.

FETÖ’nün  peruklu  amirali

Darbe soruşturmasının kilit isimleri arasında yer alan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı bulunan ve önceki gün İzmir’de gözaltına alınan firari amiral İrfan Arabacı’nın İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığı’nda görev yapan, TSK’dan ihraç edilen Tuğamiral Arabacı, Ankara Terörle Mücadele Şubesinden gelen ekibe teslim edildi. Arabacı, uçakla Ankara’ya götürüldü.
Soyadını değiştirmiş
Arabacı’nın, İzmir’de yakalanmasına ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. Arbacı’nın İzmir’de saklandığı bilgisi üzerine çalışma başlatan İzmir polisi, Arabacı’nın kardeşi Mehmet Şakir Enseren ile oğlu Burak Enseren’i Bornova’da kiraladıkları evlerinde gözaltına aldı. Arabacı’nın Soyadını değiştiren kardeşi Mehmet Şakir Enseren tarafından saklandı öğrenildi. İrfan Arabacı ise Buca’da bir eve yapılan baskında yakalandı.
Buca’daki evde dijital veriler, bilgisayar, biri açık, diğeri koyu renkli iki peruk,
Arabacı’nın askeri kimliği, pasaportu ve
nüfus cüzdanı bulunurken, ağabeyi Mehmet Şakir Enseren’in üzerinde ise yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Uzun sakalı ile dikkati çeken Arabacı’nın bir süredir
Buca’daki evde saklandığı, zorunlu olmadıkça evden çıkmadığı, kimliğini gizlemek için de evde ele geçirilen perukları takarak sokağa çıktığı belirlendi. Firari amiralin,
yurt dışına kaçmak için hazırlıklı olduğu ve uygun ortam beklediği bildirildi.
WhatsApp’tan PKK’lı ile görüştü
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında NATO’da görevli subayların da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BUTSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Vali Şerif Yılmaz, Burdur’da 15 Temmuz sonrası bir askerde ByLock tespit edildiğini ve tutuklandığını söyledi. Yılmaz “Bu kişi 15 Temmuz gecesi WhatsApp üzerinden PKK terör örgütü ile iletişim sağlıyor. Kendimiz de şahit olunca bunu ilk defa paylaşıyorum. Böyle bir örgütle karşı karşıyayız.” dedi.
17 şirket TMSF’ye devredildi
Düzce Sulh Ceza Hakimliği tarafından daha önce “FETÖ’ye finansman sağladıkları” iddiasıyla kayyum atanan mobilya, inşaat, gayrimenkul ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren 17 şirketin devrine karar verildi.”
‘Müdürlerimiz’ panosu indi
Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal odasında bulunan, Iğdır’da bu güne kadar görev yapan tüm emniyet müdürlerinin fotoğraflarını kaldırdı. ‘Emniyet Müdürlerimiz’ panosunda yer alan 11 emniyet
müdüründen bazılarının FETÖ’cü çıkması Yüksel Babal’ın fotoğrafları kaldırtmasına neden olduğu belirtildi. l DHA /AA