Gündem Fikirler ölmez!

Fikirler ölmez!

05.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün Samsun’daki anıtına yapılan çirkin saldırıya sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterdi, kınadı.

Fikirler ölmez

HABER ARAŞTIRMA -Siyaset, spor, iş ve sanat dünyasından da isimlerin de arasında bulunduğu binlerce kişinin tepkisi, Twitter’da #Samsun ve #OnurAnıtı etiketleri, Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti. Tepkilerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

‘İzindeyiz’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun’un simgesi haline gelmiş Atatürk Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.”

Fazıl Say: İzindeyiz.

Sunay Akın: Benim heykellerim de benimle kımıldar.

Gani Müjde: Samsun’un da dağlarında çiçekler açar...

Gökhan Özoğuz: Duyulmaz boş laflar, hakikat sürer hükmünü. Kim ne derse desin, zafer doğduğu gündü.

Şahan Gökbakar: Atatürk heykeline yapılan saldırı ne ilk ne de son olacak. Maalesef ülkemizde bu tür rahatsız insanlar var. İnşallah yargılanırlar.

Kulüplerden tepki

Beşiktaş Kulübü, “Fikirler ölmez” paylaşımı yaparak sonsuzluk işareti koydu. Fenerbahçe Kulübü, “Yaşadıkça, var oldukça, İzindeyiz, ilelebet” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

Trabzonspor, “Daima İzindeyiz” ifadelerine yer verirken Galatasaray  anıtın fotoğrafını “Günaydın” mesajı ile paylaştı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: Kurtuluş ve Kuruluş’un önderini devrin zalimleri yıkamadı. Yüz yıl geçti millet O’ndan geçmedi. Hâlâ adı çözümün altın anahtarıdır. Geçmiş ola!

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu: Bağımsızlık mücadelemizin simgesi anıta saldıran zihniyet bilmelidir ki, Atatürk devrimleri de, laik demokratik hukuk devleti Cumhuriyetimiz de ebediyen yaşayacak.

19 Mayıs ruhu nöbette

Toplumun her kesiminin büyük tepki çeken çirkin saldırının ardından Samsunlular anıtın etrafında nöbet tutmaya başladı. Onur Anıtı’nın çevresinde toplanan ve gece boyunca meşaleler yakan, gündüz de ele ele vererek anıtın çevresinde çember oluşturan vatandaşların görüntüleri sosyal medyada da paylaşım rekoru kırdı. Twitter’da #Samsun ve #OnurAnıtı etiketleriyle milyonlarca kez paylaşılan fotoğrafların altında binlerce kişi tepkisini dile getirdi.
Vatandaşlardan Yasin Sarıkaş, “Gerektiği takdirde bir gün değil; bir ay, bir yıl nöbet tutacağımızı belirtmek istiyorum” dedi. Bahar Uluçay ise, “Atatürk sadece bir kişi değildir, o bir fikri de temsil eder. Bu saldırı aslında onun temsil ettiği fikirlere yapılmıştır. Türk gençleri olarak onun savunduğu değerleri yaşatmak adına hayatımız boyunca mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimiz birer Atatürk’üz” diye konuştu.