Gündem Fikret Otyam’a veda…

Fikret Otyam’a veda…

12.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da düzenlenen törende toprağa verileceği Nevşehir’e sevdiğe türkülerle uğurlanan Fikret Otyam için dostu CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Onu kaybetmek benim için çok acı’ dedi

Fikret Otyam’a veda…

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede iki gün önce vefat eden gazeteci, yazar ve ressam Fikret Otyam için dün Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, milletvekilleri Selin Sayek Böke, Özgür Özel, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile Otyam’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Kılıçdaroğlu, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, Otyam’ı, “hepimizin öğretmeniydi” sözleriyle tanımlayarak, “50 yıl önce Fikret Otyam’ın fotoğraf sergisini gezen ve anı defterine kısa bir not düşen rahmetli CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün de hakkını teslim ettiği gibi hepimizin Fikret Otyam’dan öğrenecekleri vardı. Bakın ne diyordu İnönü: ‘Otyam’ın sergisini gezdik, bir cilt kitap okur gibi çok şey öğrendik’” dedi. Kılıçdaroğlu, “Onu kaybetmek benim açımdan da çok büyük bir acı ve hüzün. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Otyam’ın kızı eski AA Genel Müdür Yardımcısı Elvan Baransel ise “Sizler sevdiğiniz bir yazarı, ressamı ve dostu kaybettiniz, bizler de bir eş, baba, amca, dayı, dede kaybettik. Bundan sonra ailesi olarak onu biz yaşatacağız” dedi.

Fikret Otyam’a veda…

Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ

Türküler söylendi

Otyam’ın sevdiği türkülerin sanatçılar tarafından seslendirildiği törenin sonunda, Otyam’ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Alkışlarla uğurlanan Otyam’ın cenazesi Nevşehir’de toprağa verilecek. Törene katılmayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bir çelenk gönderdi.