Gündem Filistin halkının haklı mücadelesine leke sürdü

Filistin halkının haklı mücadelesine leke sürdü

12.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Filistin halkının haklı mücadelesine leke sürdü

ANKARA Milliyet - Irak-Suriye tezkeresine destek mesajı veren Akşener şunları söyledi: 

Haberin Devamı

YAŞANANLAR TERÖR: Gazze’de yaşananlar terördür. Hamas yaptığı eylemlerle Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür. Yıllardır uluslararası hukuku çiğneyen İsrail’i dünya kamuoyu nazarında mağdur haline getirmiştir. Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu ve dengeli duruşu doğru buluyoruz. Konuyu uluslararası hukuk çerçevesinden değerlendiren ve bölgede barışın tesis edilmesini önceleyen yaklaşımı destekliyoruz. 

VOMA-PKK ORTAKLIĞI VAR: Karabağ’da Azerbaycan’a karşı varlık gösteremeyen Ermenistan, ASALA’yı temel alan VOMA adındaki örgüt ile asimetrik bir savaşa hazırlanıyor. Türk ve Türkiye düşmanlığı temelinde başlayan bu birlikteliğin VOMA-PKK ortaklığıyla devam etmesi pek tabii muhtemeldir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli birliğine ve toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan her türlü terör örgütü ile mücadelesi haklıdır ve meşrudur. Suriye ve Irak’ta terör odaklarına karşı yürütülen tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz. 

Haberin Devamı

İNCİRLİK BOŞALTILMALI: Saray medyası günlerdir SİHA’mızın nerede düşürüldüğünü tartışıyor. Oysa asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızı düşüren ABD uçağının nereden havalandığıdır. İddialara göre uçak İncirlik Üssü’nden havalanıyor. Amerika Türkiye’nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa derhal İncirlik Üssü’nü de boşaltmalıdır. Akşener, grup toplantısı çıkışında ittifak için herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Akşener, “İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin” dedi. 

Safranbolu adayı Peker

Akşener, partisinin Karabük Akşener, partisinin Karabük Safranbolu İlçesi Belediye Başkan adayının sanatçı Hakan Peker olduğunu açıkladı. - YAVUZ ÖZDEN Milliyet