Gündem Film gibi intihar

Film gibi intihar

09.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti. Ağabeyi Hasan Kaçan twitter’dan attığı mesajda ‘intihar haberi doğrudur’ dedi

Film gibi intihar

Önceki gün twitter’da yayılan ünlü “Ağır Roman” eserinin yazarı Metin Kaçan’ın (52) köprüden atlayarak intihar ettiği iddiasını dün ailesi doğruladı. Kaçan’ın pazartesi günü kendisini köprüden attığı iddiası üzerine Milliyet’in ulaştığı ünlü yazarın kardeşi Hasan Kaçan “Böyle bir bilgim yok. Sanmıyorum, kendisi yurtdışında yaşıyor. İntihar etmiş olsa önce benim bilmem gerekmiyor mu? Ama ben isterseniz yine de bir araştırayım” diye konuşmuştu.

15 dakika sonra ise telefonları asistanına yönlendiren Kaçan dün twitter sayfasına “Metin Kaçan ile ilgili bilgiler maalesef doğrudur. Aile olarak bir umuttur diyerek paylaşmadık. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı. Hasan Kaçan dün twitter profilindeki fotoğrafının yerine ise Metin Kaçan’ın fotoğrafını koydu. Olayın pazar sabah 02.00 sıralarında Çengelköy Polis Merkezi’ne panik halinde giden 34 TFL 25 plakalı taksinin sürücüsü Yüksel Güçlü’nün, yolcusunun intihar ettiğini söylemesiyle ortaya çıktığı öğrenildi.

Fotoğraf çekeceğini söyledi
Sürücü Güçlü, “Yolcuyu Esenler’den aldım, sohbet ederek köprüye kadar geldik. Bana yazar Metin Kaçan olduğunu söyledi. Köprüye girdikten sonra fotoğraf çekeceğini söyleyerek yavaşlamamı istedi. Aklıma kötü bir şey gelmediği için yavaşladım. Ben ne olduğunu anlamadan cep telefonu ile cüzdanını koltukta bırakıp aşağı atladı. Ben müdahele edemeden koşarak korkuluklara ulaştı ve kendini Boğaz’a bıraktı” dedi.

Kameralar incelendi
Bunun üzerine polis araştırma başlattı ve köprü üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde bir kişinin taksiden inip kendini boşluğa bıraktığını gören ekipler, arama kurtarma çalışması için Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi’ne haber verdi. Ancak yapılan aramalarda hiç bir ize rastlanmadı. Polis, olayı Kaçan ailesine haber verdikten sonra ellerindeki cüzdan ve telefonu tutulan zabıtlarla birlikte Üsküdar Cumhuriyet Savcılığına gönderdi.

Kimliği bulundu
Takside yapılan aramada Metin Kaçan’a ait olduğu iddia edilen çanta bulundu. Çantada Kaçan’a ait kimlik de bulundu. Deniz polisi de Boğaz da arama yaptı. Ancak tüm aramalara rağmen Kaçan’ın izine rastlanılmadı.

Haberin Devamı

Metin Kaçan kimdir?

Metin Kaçan, 1961 yılında, Kayseri, İncesu’da dünyaya geldi. Ailesi ile beraber, henüz altı aylıkken İstanbul’a taşınan Kaçan, okuldan mezun olmasının ardından, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı. İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. Ağır Roman kısa sürede büyük bir ilgiyi üzerinde topladı ve en beğenilen suç ve dram kitaplarından birisi olarak Türk Edebiyatı’nda yerini aldı. Metin Kaçan, Ağır Roman’ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı. Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayımları tarafından yayınlandı. Kaçan, karikatürist Hasan Kaçan’ın kardeşidir.