Gündem Firari FETÖ’cüler Nil’de keyif yapıyor

Firari FETÖ’cüler Nil’de keyif yapıyor

03.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Konya’da 2014 yılında açılan FETÖ davası kapsamında yurt dışına kaçtıkları için ‘gri listede’ aranan teröristler arasında bulunan Ali Akın ve İbrahim Karadayı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Türk vatandaşlığından çıkartılan FETÖ sanıklarının, bir teknede çekilen görüntülerinin Mısır’ın Nil Nehri’nde çekildiği tahmin ediliyor

Firari FETÖ’cüler Nil’de keyif yapıyor

Okyanus Şirketler Grubu’na 2008 yılında yapılan operasyonun kumpas olduğunun öne sürülmesinin ardından 2014 yılında FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma başlatıldı. Örgütün mütevelli heyetinde olduğu tespit edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan işadamları İbrahim Karadayı, Ali Akın ve Soner Cesur, yurt dışına kaçtı.
Üçü de gri listede
300 bin lira ödülle aranan ‘gri’ terörist listesinde isimleri yer alan 3 şüpheli Türk vatandaşlığından da çıkartıldı. Uzun zamandır firari olan işadamlarına ait ortaya çıkan son görüntülerde İbrahim Karadayı ve Ali Akın bir teknede görülüyor. Görüntülerin Mısır’daki Nil Nehri’nde çekildiği değerlendirilirken, görüntüyü Soner Cesur’un kaydettiği ileri sürüldü. Şüphelilerin örgüt adına Konya’da yılda 700 milyon lira örgüte himmet parası topladığı iddia ediliyor.