Gündem Flörtte dünya şampiyonuyuz! Nedeni bastırılmış duygular

Flörtte dünya şampiyonuyuz! Nedeni bastırılmış duygular

09.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en çapkın ülkesi, Türkiye çıktı. World Population Review isimli platformun araştırmasına göre, ortalama bir Türk’ün 14 partnerle birlikte olduğu belirtilirken bu oran birçok ülkeyi geride bıraktı.

Flörtte dünya şampiyonuyuz Nedeni bastırılmış duygular

DİDEM SEYMEN / İstanbul - Türkiye’nin ardından ise 13 partnerle Avustralya geldi. Brezilya, ortalama 9 partner ile 25’inci sırada kendine yer bulabilirken, Fransa da ortalama 8.1 partner ile 29’uncu sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Sicience Direct’te yayınlanan bir çalışmaya göre de; zeki erkekler erken yaşta evlenirken, zeki kadınların evlenmediği yönünde sonuçlar çıktı. Erkeklerde IQ arttıkça, evlenme olasılığı da artıyor. Ayrıca, daha yüksek sosyoekonomik statüye ve daha uzun boya sahip olmak da evlenme olasılığını artırıyor. Fakat erkeklerin tersine, daha önce hiç evlenmemiş kadınların çocukluktaki IQ’su, evlenmiş kadınlara göre daha yüksek.

3 FARKLI SEBEP

Konuyla ilgili Milliyet’e değerlendirmede bulunan Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF) Başkanı Psikoterapist Dr. Cem Keçe, çapkınlık düzeyinin yüksekliğini cinsel açlıkla bağdaştırdı: “Halk arasındaki adıyla çapkınlık aslında 3 farklı sebepten kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

1-) Açlıktan; cinsel anlamda aç olan toplumlar, cinselliğin bastırıldığı toplumlar daha fazla partnerle birlikte olarak bu yılların bastırılmışlığını dengelemeye çalışıyorlar. Türkiye’nin en çapkın ülke olması da bu açlıktan kaynaklanıyor.

2-) Biraz daha gelişmiş ülkelerde görülen bir tablo. Tek bir partnerle değil de farklı partnerlerle deneyimler yaşayarak daha renkli bir cinsel yaşam arzuları oluyor.

3-) Bir yaşam şekli, bazı toplumlar evliliği doğru bulmuyor ve ilişki yaşamayı, günübirlik ilişki yaşamayı, farklı insanlarla ilişki yaşamayı kültürel açıdan normatif kabul ediyor.