Gündem Foto muhabirini vuran avukata 8 ay 26 gün hapis

Foto muhabirini vuran avukata 8 ay 26 gün hapis

02.11.2009 - 20:52 | Son Güncellenme:

.

Foto muhabirini vuran avukata 8 ay 26 gün hapis

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyeleriyle Türk-İş'e bağlı Tüm-Tis Sendikası üyeleri arasında çıkan bıçaklı ve silahlı saldırıda yaralanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Kenan Çimen'i bacağından silahla vurarak yaralayan avukat Tacettin Çolak'a 8 ay 26 gün hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

İzmir 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Tacettin Çolak ile avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti, Kenan Çimen'i silahla vurarak yaraladığı iddiasıyla Tacettin Çolak'a önce 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Sanığın suçunu kendisine karşı yapılan saldırının vermiş olduğu ağır haksız tahrik sonucu işlediği kanaatine varan mahkeme heyeti, cezayı 3'te 2 oranında indirdi ve Çolak'ı 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alan heyet, bu cezada da 6'da 1 oranında indirime giderek Çolak'ı 8 ay 26 gün hapisle cezalandırdı. Ayrıca sanıklardan Ali Gül, Tevfik Çelik ve Halil Aslan Turunççular, silahla yaralama suçundan toplam 6 ay 18 gün, ruhsatsız silah taşıma suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tüm-Tis Şube Başkanı Cafer Kömürcü, Özkan Kılıç, Haydar Dönmez, Tevfik Çelik ve Erdoğan İskender Ağcabay'a 6 ay 20 gün ile 1 ay 3 gün arasında değişen hapis cezaları da verildi. Mahkeme heyeti, sanıklara verilen cezayı, ileride bir daha suç işlemekten çekineceklerine dair olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle erteledi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ
SSK'nın devrini öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Tepecik SSK Hastanesi'nin bahçesinde 27 Ekim 2004 tarihinde düzenlenen basın açıklamasının sonunda, nakliyat iş kolundaki Tüm-Tis Sendikası üyeleriyle Nakliyat-İş sendikası üyeleri arasında kavga çıkmış, kavgayı görüntülemeye çalışan foto muhabiri Kenan Çimen, sendika üyeleri Ali Gül, Tevfik Çelik ve Halil Aslan Turunççular silahla, Tacettin Çolak, Cengiz Bildirici, Mustafa Ufacık, Erdoğan İskender Ağcabay ve Cafer Kömürcü kavga sırasında çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Çimen'in, Nakliyat-İş Sendikası avukatı ve Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak tarafından yaralandığı iddia edilmişti.