Gündem Gabar operasyonunda bir er şehit oldu

Gabar operasyonunda bir er şehit oldu

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda yürütülen operasyon sırasında araziye döşenen topuk mayınının patlaması sonucu sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can’ın (21) şehit oldu.

Gabar operasyonunda bir er şehit oldu

Gabar/Küpeli Dağı bölgesinde düzenlenen “Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker” operasyonu sırasında, dün araziye önceden yerleştirilen topuk mayınının patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Can şehit oldu.

Haberin Devamı

Şehit Can’ın , Mersin’in Gülnar ilçesi doğumlu olduğu, Isparta’da bulunan Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komando Eğitim Alay Komutanlığı’nda eğitimini tamamladıktan sonra, 22 Mayıs 2016’da Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık bölgesine atandığı öğrenildi. Şehidin Mersin’in Gülnar ilçesinde yaşayan anne Eşe ile baba Mustafa Can’a, haberi Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Çömez ve İlçe Müftüsü Bilal Kadı verdi. Bekar olan ve 2 kardeşi bulunan şehit Can’ın ilçede kendisine ev yaptırdığı ve 10 gün sonra izine geleceği öğrenildi. Komşuları da Can’ın yaptırdığı eve Türk bayrağını kendisinin astığını anlattı.

29 terörist öldürüldü Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarında, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 29 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı