Gündem Gala Modern’e 2 milyon 870 bin TL

Gala Modern’e 2 milyon 870 bin TL

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern’in eğitim programlarına destek sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Gala Modern’ önceki akşam kıyasıya geçen bir destek yarışına sahne oldu. 600 kişinin katıldığı gecede 2 milyon 870 bin TL toplandı

Gala Modern’e  2 milyon 870 bin TL

İstanbul Modern’in süreli sergilerinin gerçekleştiği salon, önceki akşam altıncı kez Gala Modern’e ev sahipliği yaptı. Müzenin eğitim programlarına destek sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, kıyasıya geçen bir destek yarışına sahne oldu. 600 kişilik bir katılımla gerçekleşen Gala Modern’in sunuculuğunu, gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstlendi, müzenin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde destek yarışı gerçekleştirildi.

‘Naile Akıncı’nın İzinde’
Gala Modern’e sanatçılar Merih Akoğul, Barbara-Zafer Baran, Tosun Bayrak, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Murat Germen, Ara Güler, Huri Kiriş, Ozan Oganer ve Canan Tolon İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırladı. Bu yılın en dikkat çekici eseri ise İstanbul Modern koleksiyonunda da çalışması yer alan uluslararası sanatçı Tony Cragg’in Gala Modern için özel olarak hazırladığı heykeldi. Naile Akıncı’nın bir yapıtı ise “Naile Akıncı’nın İzinde” adlı eğitim programının hayata geçirilmesi için Akıncı ailesi tarafından destek yarışına verildi. 13 sanatçının müzeye destek için bağışladığı 15 çalışma destek yarışı öncesindeki kokteyl sırasında müzenin ilk katında sergilendi.
Destek yarışında ise müzenin eğitim projelerine tam olarak 2 milyon 870 bin TL katkı sağlandı. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ise, bugüne kadar ‘Gala Modern’den sağlanan katkılarla 190 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını belirtirken, 10. yılını kutlayan İstanbul Modern’in Türkiye’nin çok kültürlü birikimine ve evrensel değerlerine ev sahipliği yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

Gala Modern’e  2 milyon 870 bin TL

Eğitime destek için ünlü akını

Davete aralarında Revna - Yıldırım Demirören ve kızları Yelda Demirören, Meltem - Kıvanç Oktay ve oğulları Sinan Oktay, Oya - Bülent Eczacıbaşı, Cem Hakko - Ronit Gülcan, Neslişah Alkoçlar - Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu cemiyet ve magazin hayatından birçok isim katıldı.